+Grigoris Deoudis

Κυριακή, Απριλίου 21, 2013

Το Επιστημονικό Συνέδριο για τα Ψυχοδηλωτικά διερευνά την ιατρική και θεραπευτική αξία του LSD, του ecstasy, της Ψιλοκυβίνης, της Αγιαχουάσκα

Κατηγορία: Ειδήσεις

Ο Ρικ Ντόμπλιν, ιδρυτής του Διεπιστημονικού
Συλλόγου Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά (MAPS)


Το LSD, το "ecstasy" (MDMA), η ψιλοκυβίνη δεν είναι ουσίες που γενικά σχετίζονται με την ιατρική. Αλλά όλα αυτά βρίσκονται στο προσκήνιο στο "Επιστήμη στα Ψυχοδηλωτικά 2013" μια διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Όουκλαντ, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 100 επιστήμονες από όλο τον κόσμο οι οποίοι κάνουν έρευνα σχετικά με τη χρήση αυτών των ψυχοτρόπων ουσιών για τη θεραπεία, μεταξύ άλλων, του αλκοόλ και του εθισμού στο κάπνισμα και στη Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες.

Ο Ρικ Ντόμπλιν (Rick Döblin) είναι ο ιδρυτής του MAPS (Διεπιστημονική Ένωση Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά), μια μη κερδοσκοπική φαρμακευτική εταιρεία που διοργάνωσε την εκδήλωση. Αναφέρει ότι η κυβέρνηση φαίνεται πιο ανοιχτή σήμερα σε ιατρικές μελέτες που αφορούν αυτές τις ψυχοτρόπες ουσίες.

«Απολαμβάνουμε μια αλλαγή της νοοτροπίας σε ρυθμιστικούς οργανισμούς τόσο στον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) όσο και στον υπόλοιπο κόσμο», λέει, «και ανοίγονται νέες προοπτικές και στα οφέλη για τη θεραπεία αλλά και στη νευρολογική έρευνα.»

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο συνέδριο περιλαμβάνουν γιατρούς από το UCLA, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Η εργασία τους περιλαμβάνει μελέτες σχετικά με το LSD για τη θεραπεία του αλκοολισμού· την ψιλοκυβίνη για την καταπολέμηση της εξάρτησης από τον καπνό και στη διευκόλυνση του στρες σε ασθενείς κατά το τέλος του κύκλου ζωής τους· το ecstasy για τη θεραπεία του Συνδρόμου του Μετα-τραυματικού Στρες (PTSD)· και Αγιαχουάσκα για την τοξικομανία.

«Αυτές οι ψυχοτρόπες ουσίες έχουν απίστευτο επιστημονικό δυναμικό και απίστευτες δυνατότητες θεραπείας», λέει ο Ντόμπλιν.

Το Επιστημονικό Συνέδριο για τα Ψυχοδηλωτικά διαρκεί μέχρι αύριο Δευτέρα.

πηγή: scpr

Μετάφραση, απόδοση, επιμέλεια: Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Ετικέτες: ειδήσεις, αγιαχουάσκα, αλκοόλ, ιατρική, θεραπεία, θεραπευτική, ψιλοκυβίνη, ψυχοδηλωτικό, ψυχοτρόπο, ecstasy, LSD, MAPS, MDMA


Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)