+Grigoris Deoudis

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2013

Mystic Chemist: The Life of Albert Hofmann and his Discovery of LSD

Κατηγορία: Βιβλιοπροτάσεις

Προλογίζει ο Stanislav Grof

Τίτλος Βιβλίου: Mystic Chemist: The Life of Albert Hofmann and his Discovery of LSD
Συγγραφείς: Dieter Hagenbach και Lucius Werthmüller
Εκδόσεις: Synergetic Press
Ημερ/νία κυκλοφορίας (αναμένεται προσεχώς): 19 Απριλίου 2013
Έκδοση: Α'
Σελίδες: 400 Φωτογραφίες: 500
Διαστάσεις: 20 Χ 25 εκ.
ISBN13: 978 0907791 44 7 (μαλακό εξώφυλλο)
ISBN13: 978 0907791 46 1 (σκληρό εξώφυλλο)
Κριτικές:
  
«Οι μελλοντικές γενιές θα δουν τον Albert Hofmann ως μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του εικοστού αιώνα· Ως έναν άλλον Προμηθέα, τολμηρό και οραματιστή ο οποίος βοήθησε να χαράξουμε μια νέα τροχιά για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους» — Stanislav Grof, Ψυχίατρος



«Η λήψη LSD ήταν μια βαθιά εμπειρία, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου.» — Steve Jobs


«Η καλύτερη επιτομή της γέννησης και της μετασχηματιστικής επίδρασης μίας από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που έγινε ποτέ.» —Alex Grey, Visionary Artist


«Το βιβλίο αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια υπέροχη βιογραφία του Albert Hofmann, είναι η ιστορία του LSD και λίγο πολύ καλύπτει ό,τι σημαντικό στις επιστημονικές, κοινωνικές, πνευματικές και καλλιτεχνικές σφαίρες που προέκυψαν από την κοσμοϊστορική ανακάλυψή του.» —Michael Horowitz, Ιστορικός ψυχοτρόπων ουσιών, εκδότης των έργων του Άλντους Χάξλεϋ και Τίμοθι Λίρι.


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:
 Ο Dieter Hagenbach γεννήθηκε το 1943 στη Βασιλεία (Basel) της Ελβετίας. Σπούδασε στον τομέα της αρχιτεκτονικής και της τέχνης στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ντίσελντορφ, Γερμανία. Πρότζεκτ πολυμέσων 'Κοσμική Αντιστοιχία' με τον Jürgen Rahn το 1969, με παρουσιάσεις σε γκαλερί του Ντίσελντορφ, του Μπάντεν-Μπάντεν, και της Βασιλείας. 1970 εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ινδία, που οδήγησε στην εργασία σχετικά με τη φυλή Khasi στο Assam, και τα παρατηρητήρια στο Δελχί, ​​Τζαϊπούρ και στο Βαρανάσι. Θερινό σχολείο για την αρχιτεκτονική και τις αστικές σπουδές στο Λονδίνο, στο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμικών Επιχειρήσεων. Ιδρυτής της 'Σφίγγας' εκδοτικού οίκου το 1975, με δημοσιεύσεις από τον Joseph Campbell, HR Giger, Γεώργιο Γκουρτζίεφ, Jean Houston, Timothy Leary, John Lilly, Terence McKenna, Alan Watts, Robert Anton Wilson.

Ο Dieter Hagenbach συναντήθηκε με τον Albert Hofmann στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και παρέμεινε φίλος του μέχρι το θάνατο. Το 1986 δημοσίευσε το βιβλίο του Einsichten - Ausblicke (Αγγλ. Insights - Outlooks).

Το 1993 ίδρυσε το Ίδρυμα Γαία Media. Ήταν εμπνευστής και διευθυντής του προγράμματος του διεθνούς συμποσίου 'LSD - Το Προβληματικό μου Παιδί και το Θαυματουργό Φαρμάκο' στη Βασιλεία το 2006, με την ευκαιρία των 100ών γενεθλίων του Albert Hofmann και ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Ψυχοδηλωτικά το 2008 στη Βασιλεία της Ελβετίας.

 Ο Lucius Werthmüller γεννήθηκε το 1958 στη Βασιλεία της Ελβετίας. Είναι ερευνητής της συνείδησης ​​και παραψυχολόγος. Από το 1991 είναι πρόεδρος του Συλλόγου Psi (Ψ: αναφέρεται σε τομείς παραψυχολογίας) της Βασιλείας με πάνω από 1200 μέλη, ο μεγαλύτερος διοργανωτής στον τομέα του παραφυσικού και του πνευματικού στην Ελβετία. Είναι εκδότης του Psi-Info, ένα περιοδικό που εκτυπώνεται σε 30.000 αντίτυπα. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο του Ελβετικού Ιδρύματος για την Παραψυχολογία. Επί οκτώ έτη ο Lucius ήταν διαχειριστής του πρότζεκτ Basel Psi-Days, ένα συνέδριο με τη φήμη του πιο σημαντικού συνέδριου στις «παραμεθόριες περιοχές» της επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Από το 1992 λειτουργεί ένα παλιό βιβλιοπωλείο, που ειδικεύεται στην (παρα) ψυχολογία και πνευματικότητα.

Ο Lucius είναι ιδρυτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Γαία Media. Ήταν υπεύθυνος έργου του διεθνούς συμποσίου 'LSD - Το Προβληματικό μου Παιδί και Θαυματουργό Φαρμάκο' στη Βασιλεαί τον Ιανουάριο του 2006, με την ευκαιρία των 100ών γενεθλίων του Άλμπερτ Χόφμαν και του Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Ψυχοδηλωτικά που πραγματοποιήθηκε το Πάσχα του 2008.

Γνώρισε τον Albert Hofmann ενώ ήταν ακόμα παιδί, καθώς ο Albert ήταν καλός φίλος των γονιών του, και ο Lucius παρέμεινε κοντά του μέχρι το τέλος της ζωής του.
author: Grigoris Deoudis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)