+Grigoris Deoudis

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2013

Επιστήμη στα Ψυχοδηλωτικά 2013 · 3ήμερο διεθνές συνέδριο

Κατηγορία: Ειδήσεις

Psychedelic Science 2013 · τριήμερο διεθνές συνέδριο σχετικά με τις ψυχοδηλωτικές (άλλες ονομασίες: ψυχοδραστικές, ψυχοενεργές, ψυχοτρόπες) ουσίες στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια · 18-23 Απριλίου · διοργανώνεται από τη M.A.P.S (Διεπιστημονική Ένωση Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά)


  Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην κλινική έρευνα για τη χρήση των ψυχοδηλωτικών ουσιών σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών της ψυχικής υγείας. Υπάρχει πολύ επιστημονικό υλικό για αξιοποίηση, με τους δεκάδες γιατρούς να παρουσιάζουν τα ευρήματά τους. Η Ψιλοκυβίνη (Pcilocybin), για παράδειγμα, ο δραστικός παράγοντας στα «μαγικά μανιτάρια», καταδεικνύει όφελος στην θεραπεία της εξάρτησης από το αλκοόλ. Η ίδια ουσία καθησυχάζει επίσης το φόβο και το άγχος για το θάνατο, στους καρκινοπαθείς του τελικού σταδίου. Ερευνητές συμπεριλαμβανομένων των ιατρών Charles Grob, Torsten Passie και Stephen Ross θα παρουσιάσουν υλικό έρευνας για την ψιλοκυβίνη στο M.A.P.S.


  Η ουσία MDMA ή Ecstasy, γνωστή κυρίως ως «rave ναρκωτικό», έχει αποδειχθεί ευεργετική για τον κατευνασμό της διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD) μεταξύ των βετεράνων του πολέμου, πυροσβέστες και αστυνομικούς. Αναπτύχθηκε αρχικά από τη Merck Pharmaceuticals το 1912, η ​​εφεύρεση ατονούσε στο ράφι μέχρι τη δεκαετία του 1980, όταν κατέστη ένα ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Τελικά η ουσία MDMA έγινε το επίκεντρο των ιατρικών ερευνών για τα οφέλη της σε περιπτώσεις ψυχικών τραυμάτων - ως επί το πλείστον με καλά αποτελέσματα. Σεμινάρια από τον Peter Oehen, την Annie Mithoefer και επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία θα παρουσιάσουν τις ανακαλύψεις τους σχετικά με την MDMA.



  Το LSD, ίσως το πιο γνωστό από όλα τα ψυχεδελικά ναρκωτικά, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια Sandoz Pharmaceuticals από τον Δρ Albert Hofmann το 1938. Η ουσία έλαβε μεγάλη ώθηση της σε δημόσια προβολή στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όταν μια μικρή ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με επικεφαλής τον τότε καθηγητή Timothy Leary άρχισε να διενεργεί ad hoc πειράματα σχετικά με το LSD. Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε. Ο David Nichols, ο Torsten Passie και ο πρωτοπόρος γιατρός Stan Grof θα μιλήσουν για όλα τα θεραπευτικά οφέλη του LSD, κυρίως μεταξύ των ατόμων που έχουν υποστεί έντονα ψυχικά τραύματα, υλικό που συγκεντρώθηκε από δεκαετίες κλινικών επιστημονικών ερευνών.


  Πολλοί άνθρωποι μπορεί απλά να διαγράψουν τις ψυχεδελικές ουσίες ως επικίνδυνες ή περιττές, αλλά για τους πολυάριθμους αφοσιωμένους επαγγελματίες υγείας στο συνέδριο
M.A.P.S Psychedelic Science τον Απρίλιο, τα φάρμακα αυτά είναι θέματα ολόκληρης της καριέρας τους. Ενώ οι ψυχεδελικές ουσίες ενδέχεται δυνητικά να οδηγήσουν σε καταχρήσεις και άλλα προβλήματα υγείας, αρχίζουν εξίσου να αποκτούν κάποια επιστημονική αξία. Αυτές οι ουσίες, πολλές από τις οποίες είχαν αναπτυχθεί σε φαρμακευτικά εργαστήρια, αρχίζουν τώρα να αναδύονται ως μέσα θεραπείας.



πηγή: foxnews 

Μετάφραση, απόδοση, επιμέλεια: Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance



Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)