+Grigoris Deoudis

Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2013

preludiance

preludiance: [ prelude + radiance ]
                   [ πρελούδιο + λάμψη ]

Μια πορεία ξεκινά από τούτο εδώ το χώρο, μια διερεύνηση των ψυχεδελικών πραγματικοτήτων και το ξεδίπλωμα αυτών μέσω μιας ειλικρινούς και αντικειμενικής -το κατά δύναμη- προσέγγισης. Ο άνθρωπος θέλησε να εξερευνήσει το διάστημα πριν καν εξερευνήσει το βυθό της θάλασσας που κρύβει τόσα μυστικά. Θέλησε να σπάσει το φράγμα του ήχου, το φράγμα του φωτός, αλλά δεν του επιτρέπεται να σπάσει το φράγμα της αντίληψης. Δεν του επιτρέπεται η αυτοδιαχείριση της ίδιας της συνείδησής του.


  Σε αυτό το αχανές λοιπόν τοπίο των ψυχοδηλωτικών (psychedelics) θα γίνει προσπάθεια αφενός εξερεύνησης των λόγων των απαγορεύσεων χρήσης τους και αφετέρου προσπάθεια επικέντρωσης στα όσα ουσιαστικά προσφέρουν αυτές οι ουσίες για τη διεύρυνση της συνείδησης. Θα παρακαμφθούν αντιλήψεις και θέσεις που είτε πρώτον, αναπαράγουν μια αργκό υποκουλτούρα που αρμόζει περισσότερο σε τοξικομανείς παρά σε ψυχοναύτες. Είτε κατά δεύτερον, από την άλλη πλευρά μια υπερβολικά αυστηρή απόρριψη αυτών των ουσιών, που βασίζεται σε συναισθηματική και παράλογη εμπλοκή σε στεγανά, με αναμάσηση ισχυρισμών που είναι αναληθείς και αναχρονιστικοί, τσουβαλιάζοντάς τα όλα μαζί σε ένα ομιχλώδη όρο «ναρκωτικά». Τα όσα αυτοί οι άνθρωποι παπαγαλίζουν δεν συνάδουν με τις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικές με τις ψυχοενεργές ουσίες, ανακαλύψεις βάσει κλινικών ερευνών και των διαπιστεύσεων των ιδίων των ψυχοναυτών από τη χρήση των ψυχοενεργών ουσιών.
  Έτσι λοιπόν, θα επιχειρηθεί μια -όσο το δυνατόν- ουδέτερη καταγραφή των δυνατοτήτων και ωφελειών που παρέχουν οι ψυχοτρόπες ουσίες αλλά και των κινδύνων που υπάρχουν όταν δεν λαμβάνονται υπεύθυνα. Είναι ζωτικής σημασίας ο ψυχοναύτης να τηρεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας (δοσολογία, μη-ανάμιξη άλλων ουσιών/τροφών) και να ενημερώνεται εκ των προτέρων.
Οι σημαντικές αυτές δυνατότητες των ψυχοδραστικών ουσιών αρχικά εμφανίζονται ως διαφοροποιημένες καταστάσεις συνείδησης και έτσι οι περισσότεροι εστιάζουν την προσοχή τους μόνο στον ψυχολογικό τομέα δίχως να προχωρούν σε βάθος, στην ψυχοσωματική αλληλεπίδρασή τους. Δηλαδή την ικανότητά τους να αλλάξουν σωματικές διεργασίες και τη σωματική ασθένεια ως αποτέλεσμα, επωφελούμενα από τη σύνδεση νου-σώματος.

Το preludiance είναι μια μη-κερδοσκοπική διαδικτυακή κοινότητα, αφοσιωμένη στην ανιδιοτελή προσφορά πληροφοριών και το διαμοίρασμα γνώσεων με φίλους, σχετικά με τα ενθεογόνα και εν γένει τα ψυχοτρόπα φυτά και μύκητες και την επίδραση αυτών στο φυσικο-νοητικό και ψυχονοητικό λεπταισθητικό «σώμα» του ανθρώπου, μέσα από την επιστήμη της εθνοβοτανικής, της εθνοφαρμακολογίας και εν γένει την ανάγκη επιστροφής του ανθρώπου στο πλαίσιο εναρμόνισης με το Δέντρο της Ζωής. Πρωταρχική ανάγκη στην εξισορρόπηση των «τμημάτων» από τα οποία αποτελείται ο ενεργειακός άνθρωπος είναι η Πνευματική Ίαση, η οποία είναι μια κατάσταση έξω από οιαδήποτε πλαίσια, θρησκευτικά ή άλλα. Η διαφύλαξη της αρχαίας γνώσης των Ιερών Φυτών, μέσα από τη μελέτη της εθνοβοτανικής, μας βοηθά να χαρτογραφήσουμε τα ψυχονοητικά μονοπάτια εντός μας και να φωτίσουμε τις διαδρομές που μέχρι πρόσφατα φάνταζαν ανύπαρκτες. Η Θεραπεία έχει πρωταρχικώς πνευματική υπόσταση και τα Ιερά Φυτά ως οι γηραιοί αυτόχθονες του πλανήτη στον οποίο ζούμε είναι οι σύμβουλοι-οδηγοί μας σε αυτή την εξερεύνηση.

Ο άμεσος στόχος αυτής της σελίδας είναι να χαραχτεί η γραμμή που διαχωρίζει τα ψυχοδηλωτικά, ενθεογόνα από τα ναρκωτικά.

  Είναι καιρός να μαθευτεί όλη η αλήθεια και για ποιους λόγους έμεναν ανολοκλήρωτες οι όποιες προσπάθειες για επιστημονική, κλινική έρευνα από την εποχή του Τίμοθι Λίρι μέχρι πριν από κάποια χρόνια. Είναι καιρός οι ψυχοναύτες να επιβιβαστούν σε πιο ολοκληρωμένες κοσμικές συνειδητότητες, να τραβήξουν κουπί προς τα εσώτερα τα οποία θα τους (καθ)οδηγήσουν στα εξώτερα.
Διότι, η χάρτα του ολιστικού ενεργειακού όντως -αυτού που αποκαλούμε άνθρωπο- αποτελείται από έναν τετραδιάστατο σταυρό: Όπως επάνω έτσι και κάτω. Όπως μέσα, έτσι και έξω.
Αιθέρα στα πανιά.



Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι γραμμική.



 








Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)