+Grigoris Deoudis

Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2013

Η Φαρμακολογική Δράση των μη-Ψυχοδραστικών Κανναβινοειδών

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

 Η κάνναβη παρέχει ιδιαίτερα εύπεπτη σφαιρική πρωτεΐνη, η οποία είναι ισορροπημένη για όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Η κάνναβη αποτελεί την ιδανική αναλογία των ωμέγα-6 έως ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κάνναβη είναι η μόνη γνωστή πηγή των βασικών κανναβινοειδών οξέων. Είναι σαφές ότι τα 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα επωφελούνταν από την πρόσβαση στην κάνναβη ως μια μοναδικά λειτουργική τροφή.
Υπάρχει ανάγκη για πρότυπα ποιότητας, έτσι ώστε τα εργαστήρια να μπορούν να εστιάσουν στις πολύπλοκες συνεργιστικές αλληλεπιδράσεις 525 μορίων, που περιλαμβάνουν πάνω από 80 κανναβινοειδή, μια μοναδική σειρά από τερπένια, ισορροπημένα απαραίτητα λιπαρά οξέα και την μοναδικά εύπεπτη φυτική πρωτεΐνη εδεστίνη (edestin).


Το κεντρικό θεραπευτικό μοντέλο της δυτικής ιατρικής είναι η πενικιλίνη. Η μοναδική της δράση είναι να εμποδίσει τη σύνθεση των κυτταρικών τοιχωμάτων, τα οποία είναι μοναδικά στα βακτήρια και συνεπώς δεν βλάπτουν άμεσα το άτομο με πνευμονία. Η δυτική ιατρική βρίσκει πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να προσπαθήσει να κατανοήσει τις ποικίλες δράσεις της Κανναβιδιόλης.


Τα 10.000 χρόνια των πολιτισμικών πρακτικών αφορούν στην ξήρανση, στη συνέχεια θέρμανση της κάνναβης για να πραγματοποιηθεί μια σχεδόν πλήρης αποκαρβοξυλίωση του οξέως της τετραϋδροκανναβινόλης (THC-a) σε THC (τετραϋδροκανναβινόλη). Η δημιουργία τεράστιων ποσοτήτων THC συνδυάζεται με τη σύσταση μιας ψυχοτρόπου παρενέργειας που έχει ένα περιορισμό δόσης των 10 mg δευτερεύουσα στη διέγερση του υποδοχέα CB1. Η έρευνα που διεξήχθη στο Bethesda του Maryland οδήγησε στην Πατέντα 6.630.507 που πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το 2003 και δείχνει ότι η έλλειψη της ψυχο-δραστηκότητας στην CBD επιτρέπει δόσεις που είναι 100-200 φορές μεγαλύτερες από την ανεκτή δόση της THC. Η διατυπωμένη 'αποτελεσματική από του στόματος δοσολογία για τον άνθρωπο είναι 20 mg/kg σωματικού βάρους' και απαιτεί μια σημαντική ποσότητα κάνναβης. Η απλούστερη προσέγγιση είναι να καταναλώνουμε το τρίχρωμο πλήρως ώριμο λουλούδι μαζί με φύλλα 80-ημερών. Οι αποκρίσεις των ασθενών του Δρ. Κόρτνι έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Ιστορικά, η διαιτητική χρήση του συνόλου του ακατέργαστου (ωμού) φυτού κάνναβης μας δείχνει 34 εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης της κάνναβης. Οι νευροδιαβιβαστές λιπιδίων προηγήθηκαν της κάνναβης πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Τα 4 δισεκατομμύρια χρόνια ανάπτυξης των νευροδιαβιβαστών λιπιδίων όχι μόνο ρύθμιζαν την διαχείριση των πόρων στις πιο πρωτόγονες μορφές ζωής, αλλά είχαν κεντρική θέση στην πρώιμη ρύθμιση του αυτοκρινούς και παρακρινούς της κυτταρικής λειτουργίας. Κατά τον Δρ. Ουΐλιαμς Κόρτνι (Dr. Williams Courtney) η αλληλοπαρεμβολή του αυτοκρινούς ήταν το αναγκαίο προηγούμενο για συμβίωση, κατόπιν, οι πολυκύτταρες μορφές ζωής. Ειδικά επί των ιστών ή στη ρύθμιση του παρακρινούς συμπλέγματος είναι ο τομέας των νευροδιαβιβαστών λιπιδίων και είναι η διαδρομή προς την κατανόηση της απίστευτης ποικιλίας λειτουργιών που μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται κατανοητές. Ενώ η αντίληψη και οι δημοσιεύσεις μας από αυτές τις φυσιολογικές ιδιότητες είναι καινούργιες, οι πρωτοφανείς ευεργετικές επιπτώσεις υπήρχαν στο χθες, το περασμένο έτος, αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια με δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
 

Στον ακόλουθο πίνακα και πιο κάτω στο κείμενο, αναφέρονται τα σημαντικά οφέλη της φαρμακευτικής δράσης των μη-ψυχοτρόπων κανναβινοειδών και ο προτεινόμενος μηχανισμός δράσης τους.


preludiance ~


CBD: κανναβιδιόλη (cannabidiol)
Αγγειοχαλαρωτικό (vasorelaxant) -> PPARγ(+)
Αγχολυτικό (anxiolytic) -> CB1(+)5-HT1A(+)
Αναλγητικό (analgesic) -> TRPV1(+)
Ανοσοκατασταλτικό (immunosuppressive) -> T-cells↓
Αντι-εκκριτικό εντέρου (intenstinal anti-prokinetic) -> Ca1(-)FAAH↓
Αντι-φλεγμονώδες (anti-inflammatory) -> TNF-a↓ Λήψη Αδενοσίνης↓
Αντιβακτηριακό (antibacterial)
Αντιεμετικό (antiemetic)
Αντιεπιληπτικό (antiepileptic) -> [Ca2+]
Αντιισχαιμικό (anti-ischemic) -> 5-HT1A(+)
Αντικαρκινικό (anticancer) -> [Ca2+]1↑ ROS↑ CB2(+) Id-1↓
Αντιπολλαπλασιαστικό (antiproliferative) -> [Ca2+]1↑ ROS↑ CB2(+) Id-1↓
Αντισπασμωδικό (antispasmodic)
Αντιψυχωσικό (antipsychotic) -> TRPV1(+)
Νευροπροστατευτικό (neuroprotective) -> [Ca2+]1
Αντιδιαβητικό (antidiabetic)
Αντιψωριακό (antipsoriatic)
Οστά: τόνωση (bone-stimulant)

CBC: κανναβιχρωμένιο (cannabichromene)
Αναλγητικό (analgetic)
Αντι-φλεγμονώδες (anti-inflammatory)
Αντιμικροβιακό (antimicrobial)
Αντιπολλαπλασιαστικό (antiproliferative)
Οστά: τόνωση (bone-stimulant)

CBDV: κανναβιδιβαρίνη (cannabidivarin)
Οστά: τόνωση (bone-stimulant)

CBG: κανναβιγερόλη (cannabigerol)
Αντιβακτηριακό (antibacterial)
Αντιπολλαπλασιαστικό (antiproliferative)
Οστά: τόνωση (bone-stimulant)

Δ9-THCa: τετραϋδροκανναβινολικό οξύ (tetrahydrocannabinolic acid)
Αντιπολλαπλασιαστικό (antiproliferative)
Αντισπασμωδικό (antispasmodic)

Δ9-THCv: τετραϋδροκανναβιβαρίνη (tetrahydrocannabivarin)
Ανορεκτικό (anorectic) -> CB1(-)
Αντιεπιληπτικό (antiepileptic) -> CB1(-) GABA↓
Οστά: τόνωση (bone-stimulant)




Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: βιβλιοθήκη, κάνναβη, φαρμακολογία, δράση, ψυχοδραστικό, κανναβινοειδή, πίνακας, κανναβιδιόλη, εδεστίνη, THC-a, THC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)