+Grigoris Deoudis

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2013

Φαρμακευτική Μαριχουάνα σε παιδιά;

Κατηγορία: Ειδήσεις

preludiance ~
 Η δοκιμασία ενός δίχρονου κοριτσιού από το New Jersey πυροδοτεί μια συζήτηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα νομοθεσία για τη χαλάρωση της ισχύουσας νομοθεσίας περί της μαριχουάνα.

Καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ επιτρέπουν σε σοβαρά αρρώστους να αποκτήσουν νόμιμα μαριχουάνα, ένα νέο ερώτημα γεννάται: Θα πρέπει να επιτραπεί επίσης στα παιδιά η πρόσβαση στην ουσία, η οποία επισήμως εξακολουθεί να είναι παράνομη βάσει του ομοσπονδιακού νόμου;

Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο στο New Jersey, όπου η Μέγκαν και ο Brian Wilson προσπαθούν να λάβουν θεραπεία με φαρμακευτική μαριχουάνα για τη δίχρονη κόρη τους Βίβιαν (φωτογραφία), η οποία πάσχει από μία σπάνια, εξουθενωτική μορφή επιληψίας που ονομάζεται σύνδρομο Dravet. Οι Wilson πιέζουν τους πολιτειακούς νομοθέτες για την ψήφιση νόμου που να καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση για τους ανηλίκους. Ωστόσο βρίσκονται σε αντίθεση με το τμήμα Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής του New Jersey και τον δύσπιστο Κυβερνήτη της, Chris Christie.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του κράτους των ΗΠΑ, κάθε γιατρός που θέλει να συνταγογραφήσει φαρμακευτική μαριχουάνα σε ένα παιδί πρέπει να έχει βεβαίωση από έναν παιδίατρο και έναν ψυχίατρο. Αυτό είναι μια ιδιαίτερα αποθαρρυντική πρόκληση στο New Jersey, όπου μόνο δύο παιδίατροι έχουν καταχωρηθεί με εκκολαπτόμενο πρόγραμμα ιατρικής μαριχουάνας του κράτους.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής υποστηρίζει ότι ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία είναι διαθέσιμα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μαριχουάνας, ένα επιχείρημα που συνηγορεί προς διαφωνία. Και ο NORML (Εθνικός Οργανισμός για τη Μεταρρύθμιση του Νόμου σχετικά με τη Μαριχουάνα) επισημαίνει ότι σε πολύ λίγα παιδιά σήμερα έχει δοθεί νομική πρόσβαση στην ουσία σε χώρες όπου επιτρέπεται.


«Η πραγματικότητα είναι ότι οι διάφορες ουσίες που συνταγογραφούνται συχνά σε εφήβους (π.χ., Ritalin) δεν είχαν ποτέ δοκιμαστεί στην αγορά σε κλινικό επίπεδο σε νέους ενήλικες και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ουσιών αυτών στους νέους ενήλικους χρήστες είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες,» γράφει ο αναπληρωτής διευθυντής του NORML Paul Armentato. Συγκριτικά, ο ίδιος σημειώνει, «οπωσδήποτε πάνω από 22.000 έγγραφα σχετικά με τη μαριχουάνα εμφανίζονται σε επισκόπηση βιβλιογραφίας.»

Το New Jersey έχει μια από τις αυστηρότερες νομοθεσίες για τη φαρμακευτική μαριχουάνα στις ΗΠΑ, αν όχι την πιο αυστηρή, διότι ο Christie, πρώην Εισαγγελέας των ΗΠΑ, φοβόταν ότι επρόκειτο να γίνει αντικείμενο κατάχρησης από χρήστες μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση. Κάθε γιατρός που θέλει να συνταγογραφήσει μαριχουάνα για ιατρική χρήση σε ένα παιδί πρέπει να έχει βεβαίωση από έναν παιδίατρο και έναν ψυχίατρο, απαιτήσεις που ορισμένοι θεωρούν ως υπερβολικά επαχθείς. Ένα νομοσχέδιο που εκκρεμεί στο νομοθετικό σώμα θα αντιμετωπίζει τα παιδιά το ίδιο όπως και οι ενήλικες.

Οι ασθενείς με επιληψία, όπως η Vivian Wilson, δικαιούνται να λάβουν νόμιμα κάνναβη. Αλλά, ένα νόμιμο εξωτερικό ιατρείο (Medical Marijuana Dispensary) στο New Jersey περιορίζει τις πωλήσεις τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα της πολιτείας. Το μικρό παιδί ζει στο κεντρικό τμήμα.

Οι Wilson δήλωσαν στην εφημερίδα Philadelpjia Inquirer ότι δεν θα δώσουν στην κόρη τους Vivian να καπνίσει την κάνναβη. Αντ' αυτού, θα της τη δώσουν ως εκχύλισμα που μπορεί να ληφθεί με την τροφή. Μια τέτοια σύνθεση είναι διαθέσιμη στο Κολοράντο και την Καλιφόρνια.


Η μαριχουάνα έχει μειώσει τη διάρκεια και την ένταση των κρίσεων που υπέστη ο δεκατετράχρονος Jachson Stormes αφότου οι συμβατικές θεραπείες και η χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο απέτυχαν. Έχει αναπτυξιακά προβλήματα και δεν μπορεί να μιλήσει.

Εάν περισσότερα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική μαριχουάνα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια καινούργια αγορά για την αυξανόμενη βιομηχανία, που όπως προβλέπουν οι εκτιμήσεις θα φτάσει τα $3 δισ. δολλάρια το 2014, τα διπλά από αυτό που υπάρχει σήμερα.

πηγή: msn



Μετάφραση, απόδοση, επιμέλεια: Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε και από το cannabis hellas
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: ειδήσεις, news, φαρμακευτική μαριχουάνα, παιδιά, επιληψία, νομοθεσία, σύνδρομο Dravet,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)