+Grigoris Deoudis

Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

Σκεύασμα με ψυχοδηλωτικές ιδιότητες τοποθετείται εκτός Παραρτήματος Ι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Κατηγορία: Ειδήσεις

Η χημική ένωση του Lorcaserin
C11H14ClN
πηγή: PubChem


Ένα φάρμακο που είναι σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την απελευθέρωση των περιορισμών να επιτρέψουν στους επιστήμονες να ερευνήσουν περισσότερο τις ψυχοδηλωτικές ουσίες, υιοθετήθηκε αθόρυβα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το Lorcaserin είναι ένα φάρμακο απώλειας βάρους που πρόσφατα εγκρίθηκε από την 'Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων' (FDA) και τοποθετήθηκε στο Παράρτημα IV (στο ίδιο που βρίσκεται το Provigil και πολλές βενζοδιαζεπίνες).

Θα ήταν αυτό η αρχή του τέλους για το καθεστώς που υπάρχει στα ψυχοδηλωτικά; Ενδεχομένως, καθότι αυτό είναι ιστορικά ένα σημαντικό βήμα, επειδή είναι ένας 5-ΗΤ2 αγωνιστής και σε μεγαλύτερες δόσεις έχει έντονα ψυχοδηλωτικές ιδιότητες, πάραυτα δεν τοποθετήθηκε στο Παράρτημα Ι (όπου βρίσκεται το LSD και η ψιλοκυβίνη). Αυτό φαινομενικά δημιουργεί ένα νέο επίπεδο αντίληψης για τα ψυχοδηλωτικά ότι δεν είναι αναγκαστικά εγγενώς ανασφαλή και χρειάζονται λεπτότερους ρυθμιστικούς κανονισμούς. 



Αυτή είναι μια πραγματικά μεγάλη υπόθεση, διότι φαινομενικά έχει τερματιστεί η μελλοντική δυνατότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν αυτομάτως κάθε ψυχοδηλωτικό ως μη ασφαλές.

Το Lorcaserin ((R)-8-χλωρο-1-μεθυλο-2,3,4,5-τετραϋδρο-1H-3-ημιένυδρη υδροχλωρική βενζεπίνη) είναι μια νέα χημική ουσία η οποία έχει παραισθησιογόνες ιδιότητες στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Το Lorcaserin είναι ένας αγωνιστής στον υποδοχέα σεροτονίνης, στους υπότυπους υποδοχείς 5-ΗΤ και 5-HT2C. Το Lorcaserin HCl εγκρίθηκε από την 'Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων' (FDA) στις 27 Ιουνίου του 2012, ως προσθήκη σε μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων και άσκησης, για χρόνια διαχείριση του βάρους και θα διατίθεται στην αγορά υπό την εμπορική ονομασία BELVIQ.

πηγή: gpo.gov

Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: ειδήσεις, φάρμακο, ψυχοδηλωτικές ουσίες, Lorcaserin, Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων, FDA, Παράρτημα IV, Provigil, βενζοδιαζεπίνες, 5-ΗΤ2, αγωνιστής, ψυχοδηλωτικό, Παράρτημα Ι, LSD, ψιλοκυβίνη, σεροτονίνη, υποδοχέα, 5ΗΤ2Α, 5HT2C, Belviq,


Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)