+Grigoris Deoudis

Παρασκευή, Μαΐου 24, 2013

Ανακαλύφθηκε η DMT (διμεθυλοτρυπταμίνη) στην επίφυση ποντικών

Κατηγορία: Ειδήσεις



ενδογενής διμεθυλοτρυπταμίνη DMT ~ preludiance
Η δομή της χημικής ένωσης της
N, N-Διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT
)
C12H16N2
 Στο 'Ίδρυμα Ερευνών Cottonwood' (Cottonwood Research Foundation) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι έγινε πλέον αποδεκτή η δημοσίευση ενός εγγράφου που τεκμηριώνει την παρουσία της DMT (Ν-Ν-Διμεθυλοτρυπταμίνη) στον αδένα επίφυσης ζώντων τρωκτικών. Το έγγραφο θα εμφανιστεί στην Επιθεώρηση Βιοϊατρικής Χρωματογραφίας  και περιγράφει τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο του Δρ. Jimo Borjigin στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπου τα δείγματα συλλέχθηκαν. Τα δείγματα αναλύθηκαν στο εργαστήριο του Δρ. Steven Barker στο πανεπιστήμιο της πολιτείας της Λουιζιάνα, χρησιμοποιώντας μεθόδους που η χρηματοδότηση από το 'Ίδρυμα Ερευνών Cottonwood' βοήθησε να αναπτυχθούν.

Η επίφυση είναι ένα αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος όσον αφορά τη συνείδηση, εδώ και χιλιάδες χρόνια και ο εντοπισμός του σημείου της διμεθυλοτρυπταμίνης στην επίφυση θα ρίξει περισσότερο φως σε αυτό τον αινιγματικό αδένα σε ασυνήθιστες καταστάσεις της συνείδησης. Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν πρόσφατα απέδειξε την παρουσία του ενζύμου σύνθεσης DMT καθώς και τη δραστηριότητα του γονιδίου που είναι υπεύθυνο για το ένζυμο στην επίφυση (και τον αμφιβληστροειδή).

Τα νέα δεδομένα αποδεικνύουν πλέον ότι το ένζυμο παράγει ενεργά τη διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) στην επίφυση.

Το επόμενο βήμα είναι να καθοριστεί η παρουσία της DMT στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό (CSF), το υγρό που «λούζει» ολόκληρο τον εγκέφαλο και την επίφυση. Το CSF είναι μια πιθανή διαδρομή για την DMT που συντίθεται στην επίφυση, για την πραγματοποίηση μεταβολών στη λειτουργία του εγκεφάλου. Η επιτυχής εδραίωση της παρουσίας της διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) σε αυτό τον αδένα προσθέτει άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα μεταξύ της επίφυσης και της συνείδησης ​​και ανοίγει νέους δρόμους για έρευνα.

(σχόλιο preludiance: ανοίγει λεωφόρους!)

Το 'Ίδρυμα Ερευνών Cottonwood' ευχαριστεί όσους έχουν ήδη γίνει χορηγοί στην πρόοδο της έρευνας στον τομέα αυτό. Και ελπίζουν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα ενθαρρύνουν και περισσότερους ανθρώπους να στηρίξουν την ερευνητική προσπάθεια του 'Ιδρύματος Ερευνών Cottonwood', προκειμένου να συνεχιστεί αυτός ο συναρπαστικός και ενδιαφέρων άξονας της έρευνας.
Σε περίπτωση δωρεάς, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα "Pineal Project".



Μετάφραση, απόδοση, επιμέλεια: Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: ειδήσεις, ενθεογόνα, ψυχοδηλωτικά, Ίδρυμα Ερευνών Cottonwood, research, foundation, DMT, Ν Ν-Διμεθυλοτρυπταμίνη, dimethyltryptamine, αδένας επίφυσης, επιστήμονες, Επιθεώρηση Βιοϊατρικής Χρωματογραφίας, Jimo Borjigin, Πανεπιστήμιο, Μίσιγκαν, Steven Barker, επίφυση, συνείδηση, διμεθυλοτρυπταμίνη, Ουισκόνσιν, ένζυμο σύνθεσης, δραστηριότητα γονιδίου, παράγει, εγκεφαλονωτιαίο υγρό, cerebrospinal fluid, CSF, εγκέφαλος, έρευνα, pineal gland, project, C12H16N2,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)