+Grigoris Deoudis

Κυριακή, Μαΐου 19, 2013

Η Χαρτογράφηση των Ψυχοτρόπων Ουσιών (διάγραμμα)

Κατηγορία: Ειδήσεις































Για την πλοήγηση με το ποντίκι χρησιμοποιείστε τη ροδέλα για zoom in/out και το αριστερό πλήκτρο για μετακίνηση αριστερά/δεξιά/πάνω/κάτω στο χάρτη.

Οι ομάδες των ψυχοτρόπων ουσιών κατηγοριοποιούνται ανα χρώμα για καλύτερη αναγνωσιμότητα. Ξεκινώντας από την κορυφή έχουμε:

γαλάζιο (στην κορυφή): ως επί το πλείστον αντικαταθλιπτικά - SSRI, όπως το Prozac (φλουοξετίνη), το Zoloft και τα παρόμοια.
βιολετί (αριστερά επάνω): περιέχει κυρίως βενζοδιαζεπίνες, όπως Xanax και Valium, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα κατευναστικά και ηρεμιστικά εκεί.
πορτοκαλί (κέντρο, αριστερά, δεξιά-διάσπαρτα): οπιούχα και οπιοειδή, όπως η ηρωίνη, το oxycontin και τα παρόμοια.
σκούρο κίτρινο (αριστερά, δεξιά-διάσπαρτα): ως επί το πλείστον διασχιστικά όπως η κεταμίνη και το DXM, αλλά υπάρχει επίσης μια υποομάδα στη δεξιά πλευρά. Αποτελεί μια μεγαλύτερη ομάδα, που αναμιγνύεται με ψυχοτρόπες ουσίες διαφορετικού χρώματος, που θα μπορούσε να ονομαστεί η «σαμανική γωνιά», καθώς περιέχει ως επί το πλείστον ενθεογόνα και φυσικά σκευάσματα όπως αγιαχουάσκα.
ανοιχτό πορτοκαλί (κέντρο, δεξιά, επάνω): κυρίως νοοτρόπα, όπως το Piracetam. Μερικοί τα χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν μια ψυχοδηλωτική εμπειρία ή εμπειρία τύπου MDMA, αλλά έχουν μια πιο γενική χρήση, όπως στη μνήμη, την ευφυία και την ενίσυχη της αισθητικής αντιληπτότητας.
κόκκινο (στο κέντρο): Σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι ψυχοτρόπες ουσίες που χρησιμοποιούνται ευρέως από την «εργαζόμενη τάξη» θα λέγαμε και όχι μόνον. Όπως το αλκοόλ και ο καπνός.
πράσινο (κάτω αριστερά): Τα ψυχοδηλωτικά, όπως τα «μαγικά» μανιτάρια, το LSD, η DMT και η μεσκαλίνη, μαζί με πολλές νεότερες παραλλαγές και ανάλογα, όπως η οικογένεια των 2C-X, τα ανάλογα της DMT και όλα όσα βρίσκονται στη λίστα του TiHKAL.
μπλε (κάτω δεξιά): Ecstasy (MDMA) και νεότερα διεγερτικά και εντακτογόνα, όπως μεθυλόνη (methylone), μεφεδρόνη, κλπ. Οι «Φυτικές τροφές» και τα «άλατα μπάνιου» είναι επίσης σε αυτή την κατηγορία.


Ο δημιουργός του, ο Marko Plahuta, δημιούργησε την οπτικοποιημένη χαρτογράφηση αναλύοντας υλικό από τη σχετική με τις ψυχοτρόπες ουσίες ιστοσελίδα bluelight. Δημιουργήθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ψυχοτρόπες ουσίες που συχνά αναφέρονται μαζί, εμφανίζονται πολύ κοντά. Η διάμετρος κάθε κύκλου είναι ανάλογη με τη συχνότητα χρήσης από τους χρήστες. Εμφανίζονται όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, σκευάσματα-τα πάντα. Από Prozac LSD και μαριχουάνα μέχρι το αλκοόλ ο καφές και ο καπνός.

Μια ενδεικτική εικόνα του διαγράμματος του χάρτη:
διάγραμμα με τις ψυχοτρόπες ουσίες

πηγή: virostatiq














Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: ειδήσεις, ενθεογόνα, ψυχοδηλωτικά, χαρτογράφηση, διάγραμμα, ψυχοτρόπες ουσίες, bluelight, Prozac, LSD, μαριχουάνα, αλκοόλ, καφέ, καπνός, αντικαταθλιπτικά, SSRI, φλουοξετίνη, Zoloft, βενζοδιαζεπίνη, Xanax, Valium, κατευναστικά, ηρεμιστικά, οπιούχο, οπιοειδή, ηρωίνη, oxycontin, διασχιστικά, κεταμίνη, DXM, ενθεογόνα, αγιαχουάσκα, ayahuasca, νοοτροπικά, νοοτρόπα, Piracetam, MDMA, μνήμη, ευφυΐα, αισθητική αντιληπτότητα, «μαγικά» μανιτάρια, DMT, μεσκαλίνη, 2C-X, TiHKAL, Ecstasy, διεγερτικά, εντακτογόνα, μεθυλόνη, methylone, μεφεδρόνη, «άλατα» μπάνιου,

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)