+Grigoris Deoudis

Κυριακή, Μαΐου 05, 2013

ΦΑΚΕΛΟΣ: Φαρμακευτική Κάνναβη, το Νο.1 φυσικό δωρεάν αντικαρκινικό φάρμακο είναι παράνομο

Κατηγορία: Άρθρα του preludiance

Ο ρόλος των κανναβινοειδών κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη » Τι λένε οι αρμόδιες αρχές » Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη φαρμακευτική κάνναβη » Τι δείχνουν οι επιστημονικές μελέτες » Τα οφέλη από τη φαρμακευτική κάνναβη » Ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος μελετών στα ψυχοδηλωτικά μηνύει την DEA » Οι επιστημονικές προσπάθειες » Η μεγαλύτερη ερευνητική ομάδα για τα ψυχοδηλωτικά στρέφεται στο Πεντάγωνο » Η κάνναβη για ιατρική χρήση, το φυσικότερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο φάρμακο όλων των εποχών είναι παράνομο! » Ο τρόπος δράσης της φαρμακευτικής μαριχουάνας κατά των ασθενειών


μαριχουάνα για ιατρική χρήση ~ preludiance


Ο ρόλος των κανναβινοειδών κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη

Οι έρευνες που αρχικά στόχευαν στην ανίχνευση του μηχανισμού δράσης της Δ9-τετραϋδροκανναβινόλης, του κύριου ψυχοδιεγερτικού συστατικού που εξάγεται από την ινδική κάνναβη (Cannabis indica), οδήγησαν τελικά στην ανακάλυψη ενός νέου νευρορυθμιστικού συστήματος, του ενδογενούς κανναβινοειδούς συστήματος.


τα ενδοκανναβινοειδή
Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα περιλαμβάνει μια σειρά από ενδογενείς, λιπιδικής φύσεως προσδέτες (κυρίως την ανανδαμίδη και την 2-αραχιδονοϋλγλυκερόλη), μεμβρανικούς υποδοχείς (CB1-brain type, CB2-immune type, αλλά και άλλους) που ανήκουν στην υπεροικογένεια των συζευγμένων με G πρωτεΐνες υποδοχέων, καθώς και τα ένζυμα εκείνα που είναι απαραίτητα για τη βιοσύνθεση και αποικοδόμησή τους.

Στον ενήλικο εγκέφαλο τα ενδοκανναβινοειδή λειτουργούν ως παλίνδρομα σηματοδοτικά μόρια: απελευθερώνονται από μετασυναπτικά κύτταρα, ενώνονται με υποδοχείς που εντοπίζονται στους προσυναπτικούς νευρώνες και ρυθμίζουν την απελευθέρωση διαφόρων νευροδιαβιβαστών (κυρίως του ανασταλτικού γ-αμινοβουτυρικού οξέος, αλλά και του διεγερτικού γλουταμινικού οξέος). Οι κύριες επιδράσεις της τετραϋδροκανναβινόλης οφείλονται στη διέγερση αυτών των υποδοχέων και είναι ευφορία, διαταραχή πρόσφατης μνήμης και άλλων νοητικών λειτουργιών, ακινησία, αναλγησία, αύξηση της όρεξης. Στον αναπτυσσόμενο οργανισμό, η εντόπιση νωρίς κατά την εμβρυϊκή ζωή λειτουργικών CB1 υποδοχέων σε θέσεις στις οποίες δεν εκφράζονται στην ενήλικο ζωή (άτυπες θέσεις) αποτέλεσε μία από τις πρώτες ενδείξεις, οι οποίες οδήγησαν στην υπόθεση ότι το ενδοκανναβινοειδές σύστημα παίζει κάποιον/ους ρόλο/ους στην φυσιολογική εμβρυϊκή ανάπτυξη. Το ενδιαφέρον σχετικά με τη σπουδαιότητα της ύπαρξης φυσιολογικής σηματοδότησης μέσω του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος προκειμένου να επιτευχθεί όχι μόνο φυσιολογική εμβρυογένεση, αλλά και μεταγεννητική ανάπτυξη, επικεντρώθηκε στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι τα κανναβινοειδή συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες της φυσιολογικής εμβρυϊκής ανάπτυξης του νευρικού συστήματος: πολλαπλασιασμό και δέσμευση των προγονικών νευρικών κυττάρων προς συγκεκριμένη κυτταρική σειρά, διαφοροποίηση των δεσμευμένων νευροβλαστών ή σπογγιοβλαστών, μετανάστευση των μεταμιτωτικών νευρώνων, μορφολογική και λειτουργική ωρίμανση των νευριτών, δημιουργία λειτουργικών συνάψεων, απόπτωση και μυελινοποίησηση των νευραξόνων.
Ετικέτες: ανανδαμίδη, τετραϋδροκανναβινόλη, ψυχοδιεγερτικό, ινδική, Cannabis indica, CB1
 



Τι λένε οι αρμόδιες αρχές

  Η εθνική έρευνα ποιότητας για την κάνναβη ελέγχεται από το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών' (NIDA), του οποίου η αποστολή για τον περιορισμό της χρήσης είναι σε αντίθεση με εκείνη των ερευνητών που επιθυμούν να μελετήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαριχουάνα.


Δεκαοκτώ πολιτείες (καθώς και η περιφέρεια της Κολούμπια) επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης για ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει ότι το φυτό της κάνναβης έχει ένα αποδεκτά ιατρικό όφελος. Παρά τη δημόσια αντιπαράθεση, λιγότερες από 20 μικρές τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές μικρής διάρκειας με τη συμμετοχή ~ 300 ασθενών έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 35 ετών με καπνιζόμενη κάνναβη. Πολλές άλλες έχουν διεξαχθεί με την έγκριση του 'Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων' (FDA) με δια στόματος σκευάσματα της THC και τα συνθετικά ανάλογα και πιο πρόσφατα σε φυτικά εκχυλίσματα κάνναβης. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες δυσκολεύονται περισσότερο να κάνουν έρευνα για τα πιθανά ιατρικά οφέλη της μαριχουάνα από ό,τι για τα «σκληρότερα ναρκωτικά», όπως το ecstasy ή τα μαγικά μανιτάρια. Η πλειονότητα των ανθρώπων δεν θεωρούν ότι είναι δα και μεγάλη υπόθεση η χρήση της μαριχουάνα, αλλά η ομοσπονδιακή νομοθεσία καθιστά δύσκολο για τους ερευνητές να αποκτήσουν νόμιμες προμήθειες. Οι κλινικοί ερευνητές μπορούν να πάρουν άδεια από το 'Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA) για να αναπτύξουν ή να δημιουργήσουν περιορισμένες ενώσεις όπως το LSD, την MDMA ("ecstasy") ή ψιλοκυβίνη στο εργαστήριο· αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την κάνναβη.

κάνναβη για ιατρική χρήση ~ preludiance
 Ο 'Νόμος περί Ελεγχόμενων Ουσιών' του 1970 (Controlled Substances Act) τοποθέτησε τη μαριχουάνα στην πιο περιοριστική κατηγορία χρήσης, Παράρτημα I, εκλαμβάνοντάς το ως ένα «ναρκωτικό» χωρίς ιατρική αξία και με μεγάλες δυνατότητες κατάχρησης. Για να κάνεις κλινική έρευνα με μαριχουάνα, χρειάζεσαι μια άδεια από το 'Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA) και η μελέτη θα πρέπει να εγκριθεί από τον 'Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων' (FDA). Όταν όντως πρόκειται για την απόκτηση μαριχουάνας για ποιοτική έρευνα, τότε, θα πρέπει να περάσεις από το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA), μια διαδικασία που έχει αποδειχθεί προβληματική για πολλούς ερευνητές αποφασισμένους να μελετήσουν τα πιθανά ιατρικά οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης.

«Η μαριχουάνα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών», εξηγεί ο Μπραντ Μπερτζ (Brad Burge), ο διευθυντής των επικοινωνιών του 'Διεπιστημονικού Συλλόγου Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS), ένα σύλλογο που σήμερα εμπλέκεται σε μια δίκη με την 'Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA) πάνω στο δικαίωμα χρήσης ενός αγροκτήματος με μαριχουάνα για ιατρική χρήση. «Υπάρχει μια μεγάλη επένδυση στη μαριχουάνα με το να παραμένει παράνομη.» συνεχίζει.

Η θέση της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με τη μαριχουάνα, σύμφωνα με ένα έγγραφο του Ιανουαρίου του 2011 που παρουσιάστηκε εμφανώς σε εξέχουσα θέση στην αρχική σελίδα της 'Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA), αναφέρει:
Η σαφής βαρύτητα των παρόντων διαθέσιμων στοιχείων στηρίζει την ταξινόμηση στο Παράρτημα Ι, συμπεριλαμβανομένων των αποδεικτικών στοιχείων ότι το κάπνισμα μαριχουάνας έχει μεγάλες δυνατότητες για κατάχρηση, δεν έχει καμία αποδεκτή ιατρική αξία στη θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και αποδείξεις ότι υπάρχει μια γενική έλλειψη αποδεκτής ασφάλειας για τη χρήση του ακόμη και υπό ιατρική επίβλεψη... Συγκεκριμένα, η καπνιζόμενη μαριχουάνα δεν άντεξε τις κακουχίες της επιστήμης-δεν είναι φάρμακο και δεν είναι ασφαλές.

Ο Burge λέει μια διαφορετική ιστορία. «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει την ιατρική έρευνα σε ολόκληρο το φυτό της μαριχουάνα», λέει, αν και η έρευνα σε απομονωμένα συστατικά του φυτού έχει συνεχιστεί.

 «Έχουμε ένα εγκεκριμένο πρωτόκολλο του 'Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων' (FDA), αλλά ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε πραγματικά να κάνουμε μελέτες στη μαριχουάνα, η μοναδική ομοσπονδιακά εγκεκριμένη πηγή βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή», λέει. «Το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA) αρνήθηκε να μας πουλήσει μαριχουάνα για τη μελέτη αυτή.» Σύμφωνα με τον NIDA, ο οργανισμός μπορεί να παρέχει μαριχουάνα υψηλής ποιότητας για έρευνα μόνο σε προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα 'Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας' (NIH), ή σε πρόγραμμα που δεν έχει χρηματοδότηση από τα 'Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας' (NIH) αλλά που έχει λάβει έγκριση αίτησης έρευνας για νέο φάρμακο από τον 'Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων' (FDA)· να έχει σωστή καταχώρηση στην 'Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA)· και να έχει εγκριθεί ως επιστημονικά έγκυρο από επιτροπή αναθεώρησης του τμήματος 'Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών' (HHS).

Ο οργανισμός περιγράφει τη θέση του σχετικά με την έρευνα για την κάνναβη ως ακολούθως:
Το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA), καθώς και άλλα Ινστιτούτα και Κέντρα εντός των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) έχουν στηρίξει και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την έρευνα τόσο για τις αρνητικές επιπτώσεις όσο και για τις θεραπευτικές χρήσεις για τη μαριχουάνα, εφόσον οι εφαρμογές της έρευνας πληρούν τα αποδεκτά πρότυπα της επιστημονικής μελέτης, και με βάση αξιολόγησης από ομότιμους ειδικούς, τη σπουδαιότητα για τη δημόσια υγεία και τις προτεραιότητες του Ινστιτούτου.


Η 'Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA) απεφάνθη τον Ιούνιο ότι η μαριχουάνα θα πρέπει να εξακολουθήσει να κατατάσσεται ως επικίνδυνο ναρκωτικό, όπως η ηρωίνη, επειδή οι ​​μελέτες δεν έχουν επιβεβαιώσει τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αλλά είναι ο ίδιος ο οργανισμός που δεν παραχωρεί άδεια μελέτης στο Διεπιστημονικό Σύλλογο, τον μεγαλύτερο σύλλογο μελετών στα ψυχοδηλωτικά. Φαύλος κύκλος που ξεκάθαρα η ίδια η Υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών δεν επιθυμεί να σπάσει. Το ερώτημα όμως είναι, ποιόν νομίζει ότι ξεγελάει (αν υπάρχει κάποιος) με αυτή της τη στάση.

Η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης έχει νομιμοποιηθεί σε 16 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια. Όμως, σύμφωνα με την DEA, η μαριχουάνα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ιατρική αξία, επειδή υπάρχει έλλειψη επιστημονικών μελετών αξιολόγησης της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του ως φάρμακο, και τα επιστημονικά στοιχεία δεν είναι ευρέως διαθέσιμα. Ο οργανισμός επεσήμανε επίσης ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος προϊόντα μαριχουάνας εγκεκριμένα από τον FDA.

Ετικέτες: έρευνα, κάνναβη, μαριχουάνα ναρκωτικό, Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών NIDA, Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων FDA, Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών DEA, Διεπιστημονικός Σύλλογος Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά MAPS, Brad Burge, THC

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη φαρμακευτική κάνναβη

Το 1992, ο Ρικ Ντόμπλιν (Rick Döblin) πλησίασε τον Ντόναλντ Άμπραμς (Donald Abrams), ένα καθηγητή της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και επικεφαλής Αιματολογίας/Ογκολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο και του πρότεινε να εξετάσει το ενδεχόμενο για μια κλινική δοκιμή σχετικά με τα οφέλη της κάνναβης για ασθενείς με HIV.


«Έχοντας πάει στο κολέγιο στη δεκαετία του '60 ο ίδιος, σκέφτηκα ότι θα άξιζε να διερευνηθεί,» λέει ο Abrams. «Δεν είχα ιδέα πόσο δύσκολο θα ήταν.» Αρχικά, προσπάθησε να μελετήσει το ρόλο που η κάνναβη θα μπορούσε να διαδραματίσει στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από σύνδρομο απίσχνανσης λόγω HIV, μια κατάσταση που προκαλεί στους ασθενείς σημαντική απώλεια βάρους και ουσιαστικά μάρανση που τελικώς πεθαίνουν χωρίς καν να έχουν ούτε μια λοίμωξη. Αλλά το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA) δεν ενέκρινε το αίτημά του για χρηματοδότηση.


Μέσα σε λίγα χρόνια, τα πρώτα αποτελεσματικά αντιρετροϊκά φάρμακα ουσιαστικά εξαφάνισαν το σύνδρομο απίσχνανσης. Έδωσαν επίσης στον Abrams την ευκαιρία του στη μελέτη της κάνναβης. Επειδή τα φάρμακα μεταβολίζονται στο ήπαρ από το ίδιο σύστημα ενζύμου που μεταβολίζει πολλά ψυχαγωγικά «ναρκωτικά», έλαβε χρηματοδότηση το 1997 για να κάνει μια κλινική δοκιμή για το αν ή όχι η ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα και να τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά ή πιο τοξικά. Από τη μελέτη, στην οποία δόθηκαν σε ασθενείς τρία τσιγάρα κάνναβης την ημέρα για περίοδο 25 ημερών παραμονής στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι η κάνναβη δεν άλλαξε τα επίπεδα των φαρμάκων κατά του AIDS στην κυκλοφορία του αίματος, και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί ακόμη και να επωφελήθηκε από αυτό. Οι ασθενείς παρουσίασαν επίσης αύξηση στο βάρος και την όρεξη.

Ο Abrams δούλεψε περαιτέρω με τη φαρμακευτική κάνναβη σε ασθενείς με σύνδρομο HIV, σε συνδυασμό με το κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας για την 'Έρευνα στη Φαρμακευτική Κάνναβη', μια οργάνωση που ιδρύθηκε από το κρατικό νομοθετικό σώμα Καλιφόρνιας και χρηματοδοτήθηκε με $ 9.000.000 δολάρια σε διάστημα τριών ετών. Το κέντρο επεξεργάστηκε μια ρύθμιση όπου θα μπορούσε να λάβει την κάνναβη από το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA), εφ 'όσον το NIDA δεν στήριζε στην πραγματικότητα οικονομικά την έρευνα. Αλλά όταν το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της Καλιφόρνιας τελείωσε, το ίδιο έκανε και η χρηματοδότηση του κέντρου.

Ο σύλλογος MAPS επιδιώκει την ανάπτυξη συνταγογραφούμενου φαρμάκου που θα προέρχεται από το φυτό κάνναβη με σκοπό τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης ώστε να είναι διαθέσιμη σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Εάν η μαριχουάνα ήταν ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο εγκεκριμένο από τις ΗΠΑ και τον FDA, δεν θα ήταν πλέον στην κρίση των επιμέρους πολιτειών να αποφασίσουν σχετικά με το νομικό καθεστώς της φαρμακευτικής κάνναβης. Σε εθνικό επίπεδο, κάθε άτομο με συνταγή γιατρού θα είχε νομικά τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το φάρμακο.

Μέχρι σήμερα, η FDA δεν έχει αξιολογήσει τη μαριχουάνα ως ουσία κατάλληλη για συνταγογράφηση με τη μορφή φαρμάκου. Το μονοπώλιο του 'Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA) για την παροχή της μαριχουάνας με ομοσπονδιακή έγκριση, βρίσκεται στη μέση ως εμπόδιο.



Πριν από την έναρξη ενός πλήρους ερευνητικού προγράμματος ανάπτυξης φαρμάκων για την
φαρμακευτική κάνναβη, ο σύλλογος MAPS, πρέπει να λάβει μαριχουάνα από μια ανεξάρτητη πηγή η οποία είναι νόμιμη για την κλινική έρευνα.

Το Ινστιτούτο NIDA δεν έχει μονοπώλιο σε καμία άλλη ουσία του Παραρτήματος Ι, όπως το MDMA (ecstasy), η LSD, ή ψιλοκυβίνη. Το ινστιτούτο NIDA επιτρέπει μόνο τη μαριχουάνα σε προγράμματα που η ίδια εγκρίνει.


«Η επίσημη πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι ότι η μαριχουάνα δεν έχει κανένα ιατρικό όφελος,» έγραψε η 'Αμερικανική Ένωση Ατομικών Ελευθεριών' σε μια συνοπτική νομική έκθεση. «Αλλά η κυβέρνηση είναι απρόθυμη να θέσει την πολιτική της για τις δοκιμές της επιστήμης: αντ 'αυτού, η κυβέρνηση ασκεί μονοπωλιακό έλεγχο στον εθνικό εφοδιασμό της μαριχουάνας που δύναται να χρησιμοποιηθεί για επιστημονικούς σκοπούς, επιτρέποντας έναν οργανισμό του οποίου η αποστολή είναι να διερευνήσει τις συνέπειες της κατάχρηση της μαριχουάνας.»
Ετικέτες: αντιρετροϊκό, επιστήμονες, σύνδρομο απίσχνανσης, Rick Döblin, Donald Abrams, AIDS, HIV 

Οι επιστημονικές προσπάθειες

Ο σύλλογος MAPS, σε συνεργασία με τον καθηγητή Lyle Craker του Τμήματος Φυτικών και Εδαφικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Amherst της Μασαχουσέτης έχει εμπλακεί σε ένα δεκαετή αγώνα για να αποκτήσει άδεια από την DEA για τη δημιουργία ενός αγροκτήματος στο οποίο θα καλλιεργείται μαριχουάνα με έγκριση από τον FDA ώστε να θέσει έτσι ένα τέλος στο μονοπώλιο του ινστιτούτου NIDA.


Όταν ο Craker λάβει άδεια από την DEA, ο σύλλογος MAPS θα χρηματοδοτήσει την κλινική έρευνα για την ανάπτυξη μαριχουάνας ως συνταγογραφούμενο σκεύασμα εγκεκριμένο από τον FDA. Αν τα καταφέρει, ο σύλλογος MAPS θα φέρει την καπνιζόμενη ή μέσω ατμοποιητή φαρμακευτική μαριχουάνα στην αγορά με ένα μη κερδοσκοπικό φαρμακευτικό πρότυπο RU-486.

Σημείωση: Παρά την κωλυσιεργία από το ινστιτούτο NIDA, ο σύλλογος MAPS έχει τη δυνατότητα να παρέχει κάποια αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον ατμό της μαριχουάνα που παράγεται μέσω ατμοποιητή (vaporizer) από τον Donald Abrams, MD, του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα ως μέρος της επιτυχούς εφαρμογής του στο FDA για να διεξάγει μια μελέτη αξιολόγησης των επιπτώσεων της μαριχουάνας στον άνθρωπο, των κανναβινοειδών επιπέδων στο αίμα και τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα σε άτομα που καπνίζουν μαριχουάνα όπως και σε εκείνους που χρησιμοποιούν ατμοποιητή.

Ο Abrams βρίσκεται στη διαδικασία προσπάθειας για διεξαγωγή μελέτης, χρηματοδοτούμενης από το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA), σχετικά με την επίδραση της κάνναβης σε άτομα με δρεπανοκυτταρική αναιμία, αλλά το οικονομικό μέλλον της είναι αβέβαιο στον απόηχο της δέσμευσης. (Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έχασε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον προϋπολογισμό μέσω της μεσεγγύησης.) Αν και η χρηματοδότησή του είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει, ο Abrams βρίσκεται ακόμα σε αναμονή.


Ανησυχίες για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό επίσης εν όψη, μιας και υπάρχει μια γενική έλλειψη των χρημάτων που διατίθενται για την έρευνα στη μαριχουάνα. «Είναι δύσκολο να πάρεις τη χρηματοδότηση. Δεν υπάρχει μια φαρμακευτική εταιρεία. Είναι ένα φυτό», εξηγεί ο Abrams. «Δεν υπάρχει κανένας, εκτός από την κυβέρνηση.»

Ακόμη και για τις οργανώσεις όπως ο 'Διεπιστημονικός Σύλλογος Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS), ο οποίος λαμβάνει ιδιωτική χρηματοδότηση, υπάρχουν πολλά εμπόδια που κρατούν την ιατρική έρευνα μακριά από τη μαριχουάνα. «Όσο οι αρχές που είναι αρμόδιες για τον προγραμματισμό και τη χρονοδρομολόγηση των «ναρκωτικών» είναι σε θέση να αγνοήσουν την έρευνα, μπορούν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους,» λέει ο Burge, «αλλά αν υπάρχει μια μελέτη με εγκεκριμένες άδειες από τον 'Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων' (FDA), από την 'Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας', της 'Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA) που παρουσιάζει ιατρικά οφέλη, θα είναι όλο και πιο δύσκολο για αυτούς να το αρνηθούν.»


Αν νόμιμες επιστημονικές μελέτες δεν έδειχναν τα φαρμακευτικά αποτελέσματα από τη μαριχουάνα, λέει ο Craker, τότε θα ήταν στην ευχάριστη θέση να αφήσει το θέμα να περάσει. «Επιδιώκω συνεχώς να κάνω περαιτέρω έρευνα με αυτό διότι έχω ακούσει από τους ανθρώπους ότι αυτό είναι ένα φάρμακο,» εξηγεί ο ίδιος. «Ποτέ δεν έχω κάνει χρήση - ούτε σκοπεύω - αλλά αν φαίνεται να έχει κάποια φαρμακευτικά αποτελέσματα, θα πρέπει να γίνει ένα φάρμακο. Όσο η δυνατότητα των ιατρικών ιδιοτήτων υπάρχουν, πώς θα μπορούσαμε να μην το προσπαθήσουμε;»
Ετικέτες: ατμοποιητής vaporizer, δρεπανοκυτταρική αναιμία, φαρμακευτικό, φυτό, χρηματοδότηση, πρότυπο RU-486, Lyle Craker

Τι δείχνουν οι επιστημονικές μελέτες

Και λίγες μόλις μέρες αφότου η DEA επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία ιατρική αξία στη μαριχουάνα, ο Λευκός Οίκος φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με αυτή τη θέση, λέγοντας σε μια έκθεση ότι μπορεί να υπάρχει στην πραγματικότητα «κάποια» ιατρική αξία σε «μεμονωμένα συστατικά του φυτού της κάνναβης.»


Πρόσφατα, μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα στο Ισραήλ διαπίστωσε ότι οι αρουραίοι που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μαριχουάνα εντός 24 ωρών από μια τραυματική εμπειρία, απέφυγαν με επιτυχία οποιαδήποτε συμπτώματα
'Αγχώδους Μετατραυματικής Διαταραχής' (PTSD).

«Τα αποτελέσματα των βραχυπρόθεσμων ελεγχόμενων μελετών δείχνουν ότι η καπνιζόμενη κάνναβη μειώνει το νευροπαθητικό πόνο, βελτιώνει την όρεξη και την πρόσληψη θερμίδων, ιδιαίτερα σε ασθενείς με μειωμένη μυϊκή μάζα, και μπορεί να ανακουφίσει τη σπαστικότητα και τον πόνο σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας,» όπως αναφέρεται στην ανάλυση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.


«Πιστεύουμε πραγματικά ότι η επιστήμη θα πρέπει να αντικαταστήσει την πολιτική,» λέει η Δρ Σίσλευ (Sue Sisley), επίκουρη καθηγήτρια της ψυχιατρικής και της εσωτερικής παθολογίας στην Αριζόνα.
Η Δρ Sue Sisley
«Αυτή η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπισθεί κατά ένα διεπιστημονικό τρόπο. Φάρμακα όπως το Zoloft και Paxil έχουν αποδειχθεί εντελώς ανεπαρκή. Και υπάρχουν αδημοσίευτα στοιχεία από τους κτηνιάτρους ότι η κάνναβη μπορεί να παρέχει συστηματική ανακούφιση.»

  Ένας πρόσφατος βετεράνος του Στρατού από το Τέξας που πολέμησε στο Ιράκ για 18 μήνες αρχής γενομένης από το 2006, είπε ότι χρησιμοποίησε μαριχουάνα τρεις φορές την ημέρα αντί των παυσίπονων και αντικαταθλιπτικών που του είχαν συνταγογραφηθεί μετά από την επιστροφή του στο σπίτι. Ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά του επειδή το Τέξας δεν επιτρέπει τη
φαρμακευτική κάνναβη. Ο βετεράνος, ο οποίος είπε ότι είχε πυροβοληθεί στο πόδι και υπέστη πολλά τραύματα στο κεφάλι από εκρήξεις, δήλωσε ότι η μαριχουάνα βοήθησε να ηρεμήσει τον φυσικό και ψυχολογικό πόνο του, ενώ δεν προκαλεί απώλεια βάρους και στέρηση ύπνου που προκαλούνται από τα συνταγογραφούμενα φάρμακά του.

«Το έχω δει με τα μάτια μου», είπε. «Έχει αποτέλεσμα σε πολλά από τα παιδιά που επιστρέφουν στην πατρίδα.»

Ετικέτες: σκλήρυνση κατά πλάκας, νευροπαθητικός πόνος, Αγχώδης Μετατραυματική Διαταραχή PTSD, Dr. Sue Sisley,

Τα οφέλη από τη φαρμακευτική κάνναβη

Ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η φαρμακευτική κάνναβη μπορεί να μειώσει το χρόνιο πόνο, να ελαττώσει τους μυϊκούς σπασμούς σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και ίσως ακόμη και να βοηθήσει τη θεραπεία των συμπτωμάτων στους πάσχοντες με 'Αγχώδη Μετατραυματική Διαταραχή' (PTSD). 
μαριχουάνα για ιατρική χρήση ~ preludiance
Η μικρή ποσότητα της κλινικής έρευνας εκεί έξω υποστηρίζει επίσης την ιδέα ότι η μαριχουάνα θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον πόνο. Μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι το κάπνισμα κάνναβης ελάττωσε τον χρόνιο πόνο κατά 34 τοις εκατό σε ασθενείς θετικούς στον HIV. Τα αποτελέσματα από μια καναδική μελέτη το 2010, υποστήριξαν περαιτέρω τη θεωρία ότι μπορεί να μειώσει την ένταση του νευροπαθητικού πόνου - ο πόνος που προκαλείται από βλάβη στο νευρικό σύστημα - και να βοηθήσει τους ασθενείς να κοιμηθούν.

Τόσο η Αμερικανική Ιατρική Ένωση όσο και το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών ζήτησαν περισσότερη έρευνα για τις θεραπευτικές χρήσεις της μαριχουάνας και για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επανεξετάσει την κατάταξή της ως ουσία του Παραρτήματος Ι.

Το Πανεπιστήμιο του Μισισιπή καλλιεργεί κάνναβη για μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο για την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών (NIDA), αλλά επειδή η βουλευτική εντεταλμένη αποστολή του NIDA είναι να ερευνήσει τις βλαβερές επιδράσεις των ελεγχόμενων ουσιών και να σταματήσει την κατάχρηση των ναρκωτικών, το ίδρυμα δεν ενδιαφέρεται να συμβάλει στην έρευνα και δημιουργία φαρμάκου με βάση τη μαριχουάνα.


«Αν πρόκειται να κάνεις μια δοκιμή για να δείξεις τα θετικά αποτελέσματα, δεν πρόκειται κατ 'ουσίαν να το επιτρέψουν», λέει ο Λάιλ Κράκερ (Lyle Craker), καθηγητής και φυτοκόμος στο Πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης.


Ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος μελετών στα ψυχοδηλωτικά μηνύει την DEA

Επειδή ο 'Διεπιστημονικός Σύλλογος Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS) χρειάζεται μόνο προμήθειες, όχι χρηματοδότηση, έχει προσπαθήσει με τη βοήθεια του Lyle Craker, τα τελευταία 12 χρόνια να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό αγρόκτημα με φαρμακευτική μαριχουάνα για την προμήθεια κάνναβης για έρευνα. 


Εν τω μεταξύ, ο σύλλογος MAPS ζήτησε να αγοράσει μαριχουάνα από το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA) για μια μελέτη σχετικά με την 'Αγχώδη Μετατραυματική Διαταραχή' (PTSD). Το 2011, η επιστημονική επιτροπή αναθεώρησης από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών απέρριψε την αίτηση, επικαλούμενη ανησυχίες με το σχέδιο της μελέτης, αν και το πρωτόκολλο είχε ήδη εγκριθεί από τον 'Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων' (FDA) και έκτοτε έχει εγκριθεί από το θεσμικό συμβούλιο επιθεώρησης του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Ο σύλλογος MAPS έχει προσθέσει μερικές διαδικασίες ασφαλείας και σκοπεύει σε μια εκ νέου υποβολή του πρωτοκόλλου για επιστημονική επανεξέταση στην επιτροπή 'Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών' (HHS), αλλά ο Rick Doblin, ιδρυτής του 'Διεπιστημονικού Συλλόγου Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS) λέει ότι «δεν είναι αισιόδοξος διότι τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού του πρωτοκόλλου παραμένουν τα ίδια.» Δεν έχουν όλοι μόνο αρνητικές εμπειρίες με τους φορείς που ελέγχουν την απόκτηση μαριχουάνας για ποιοτική έρευνα. Η διαδικασία απαιτεί μόνο κάποια γραφειοκρατική απατεωνιά.

Ο 'Διεπιστημονικός Σύλλογος Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS) αναζητεί σήμερα κανονιστική έγκριση για τη διεξαγωγή μιας μελέτης για την καπνιζόμενη ή μέσω ατμοποιητή (vaporizer) μαριχουάνας για συμπτώματα 'Αγχώδους Μετατραυματικής Διαταραχής' (PTSD) σε βετεράνους του πολέμου.

Ο σύλλογος MAPS είναι η μόνη οργάνωση που εργάζεται για να αποδείξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της μαριχουάνας ως ένα φάρμακο που θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί για ειδικές ιατρικές χρήσεις, προς ικανοποίηση του αμερικανικού 'Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων' (FDA).

Οι προσπάθειες του συλλόγου να ξεκινήσει την έρευνα στην
φαρμακευτική κάνναβη έχουν παρεμποδιστεί από το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA) και την 'Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA) από την ίδρυση του συλλόγου το 1986. Το μονοπώλιο του NIDA για την προμήθεια της μαριχουάνας για την έρευνα και η άρνηση της DEA να επιτρέψει στους ερευνητές να καλλιεργήσουν τα δικά τους φυτά έχει παραλύσει την έρευνα στην φαρμακευτική κάνναβη, και για πάνω από δέκα χρόνια ο σύλλογος έχει εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες κατά της DEA για να τερματισθεί αυτή η κατάσταση.


Ο σύλλογος είχε μηνύσει εκ νέου την 'Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA) για την άρνηση της άδειας προς το σύλλογο, ακόμη και αφότου ο δικαστής αποφάνθηκε το 2009, ότι μια τέτοια άδεια θα εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον.

Στις 15 Απριλίου 2013, το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών στον πρώτο γύρο περιφέρειας, απέρριψε την αγωγή του καθηγητή Lyle Craker από το Πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης κατά της 'Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών' (DEA)
για την άρνηση άδειας στον πρώτο με σκοπό την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης για ιδιωτική χρηματοδοτούμενη επιστημονική έρευνα. Με την απόφασή του, το Δικαστήριο έθεσε ένα τέρμα στο δημόσιο διάλογο για την ιατρική χρήση της μαριχουάνας δείχνοντας πλέον καθαρά πως η αντιδικία θα συνεχίσει να πραγματοποιείται μέσω πολιτικών μαχών και όχι μέσω της επιστημονικής έρευνας.

Η απόφαση αυτή παρεμποδίζει σημαντικά τη 12-ετή προσπάθεια του Lyle Craker να τερματίσει το μονοπώλιο της DEA για την παροχή της μαριχουάνας προς έρευνα. Ένα εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή στο πλαίσιο σύμβασης με το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA) είναι σήμερα η μόνη εγκατάσταση στις ΗΠΑ όπου επιτρέπεται να καλλιεργούν τη δική τους μαριχουάνα για έρευνα.

Πριν από την αίτηση του Craker, το NIDA είχε αρνηθεί να πουλήσει μαριχουάνα σε δύο εγκεκριμένα πρωτόκολλα από τον FDA και το 'Θεσμικό Συμβούλιο Επιθεώρησης' (Institutional Review Board) που χρηματοδοτείται από τον 'Διεπιστημονικό Σύλλογο Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS), εμποδίζοντάς τους έτσι να προχωρήσουν στις έρευνες. Τον Σεπτέμβριο του 2011, το 'Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών Ουσιών' (NIDA) αρνήθηκε να πουλήσει μαριχουάνα σε ένα τρίτο εγκεκριμένο πρωτόκολλο από τον FDA στο σύλλογο MAPS για χρήση σε 50 Αμερικανούς βετεράνους με χρόνια διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) που ήταν ανθεκτικοί στις κοινές φαρμακευτικές αγωγές.

Ετικέτες: οργάνωση, Υπηρεσία, επιτροπή Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών HHS

Η μεγαλύτερη ερευνητική ομάδα για τα ψυχοδηλωτικά στρέφεται στο Πεντάγωνο

Θα ήταν ένα μνημειώδες άλμα προς τα εμπρός στη συνεχιζόμενη αγωνία και έκσταση της θεραπείας με ψυχοδηλωτικά του μετατραυματικού στρες κατά τη διάρκεια του πολέμου. Θα ήταν σίγουρα κάπως απίθανη μια τέτοια συνεργασία, αλλά το να ακούσουμε ότι ο 'Διεπιστημονικός Σύλλογος Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS) έχει φτάσει μέχρι το Πεντάγωνο, θα είναι αρκετά εύλογο εδώ που φτάσαμε. Ο MAPS χρειάζεται όλους τους στρατιώτες που πλήχθηκαν από PTSD να συμπληρώσουν τις δοκιμές του, κάτι που το Πεντάγωνο αναμφίβολα μπορεί να προσφέρει, αν το επιθυμεί.
φωτο: mindfrieze


Ο Ρικ Ντόμπλιν (Rick Döblin), ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού συλλόγου MAPS, λέει ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε συνομιλίες με το Πεντάγωνο για μια πιθανή μελέτη στην οποία θα συμμετέχουν στρατιώτες ενεργού καθήκοντος που υποφέρουν από συμπτώματα PTSD. Λέει ότι ο σύλλογος MAPS, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποβοηθούμενης ψυχοθεραπευτικής έρευνας με MDMA (ecstasy), LSD και ιμπογκαΐνη  από το 1986, θα εγγυόταν για τις δοκιμές από τη στιγμή που το Πεντάγωνο θα επιτρέψει στους στρατιώτες να συμμετάσχουν.


«Ήμασταν στο Πεντάγωνο πριν περίπου ένα μήνα και είχαμε μια πολύ καλή υποδοχή,» λέει ο Döblin στο Wired. «Τώρα συνεχίζουμε στο στόχο μας που είναι να φτάσουμε μέχρι την αλυσίδα της διοίκησης.»

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιόν ψάχνει ο σύλλογος MAPS να συμπεριλάβει εδώ; Θα είναι η αναμενόμενη συνεργασία του Πενταγώνου περιορισμένη αυστηρά στους ένστολους, ή θα διευρυνθεί και σε απομακρυσμένες στρατιώτες, όπως οι πιλότοι των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones);

Ετικέτες: Πεντάγωνο

Η κάνναβη για ιατρική χρήση, το φυσικότερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο φάρμακο όλων των εποχών, είναι παράνομο!

Το άρθρο θα ήταν ελλιπές δίχως την αναφορά προς τον Ρικ Σίμπσον (Rick Simpson) και τη συνεισφορά του με το έλαιο κάνναβης βοηθώντας αφιλοκερδώς αφενός πολλούς ανθρώπους με προβλήματα καρκίνου-και όχι μόνο, που βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο και σώθηκαν και αφετέρου αφυπνίζοντας την ανθρωπότητα σχετικά με τις πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες του κανναβέλαιου.
μαριχουάνα για ιατρική χρήση, το φάρμακο ~ preludiance


Από την εμπειρία του ο Ρικ Σίμπσον βεβαιώνει πως όλες οι μορφές νόσου και οι συνθήκες τους είναι θεραπεύσιμες και συχνά ιάσιμες με τη χρήση υψηλής ποιότητας ελαίου φαρμακευτικής κάνναβης (κανναβέλαιου) ως θεραπεία.

Λόγω του αβλαβούς χαρακτήρα του ως φάρμακο, το λάδι κάνναβης είναι σε μια κατηγορία από μόνο του. Ακόμα και οι ασπιρίνες που εκλαμβάνονται από το κοινό ως αβλαβείς, προκαλούν χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο.

«Αν ψάχνετε για ένα ασφαλές φάρμακο, στραφείτε στο φυτό της κάνναβης και στα όσα μπορεί να προσφέρει. Πάνω από όλα είναι ένα φάρμακο που όλοι μπορούν να παράξουν από μόνοι τους στο σπίτι. Επίσης, δεν υπάρχει ανάγκη για την επίβλεψη ενός γιατρού με τη χρήση του.» λέει ο Rick Simpson.

Και συνεχίζει: «Όταν το φυτό της κάνναβης καλλιεργείται για ιατρική χρήση, έχετε πλέον το δικό σας ιατρικό σύστημα που είναι πολύ πιο ασφαλές και αποτελεσματικό από οτιδήποτε παρέχεται επί του παρόντος από το ιατρικό σύστημα. Μπορεί να απαιτείται από έναν γιατρό να κοιτάξει το σπασμένο πόδι σας, αλλά δεν θα χρειάζεστε πλέον τις χημικές ουσίες που παραφορτώνουν τον οργανισμό μας.»


Ο Rick Simpson κρατά κανναβέλαιο από μαριχουάνα για ιατρική χρήση
Ο Ρικ Σίμπσον με μια σύριγγα γεμάτη με
κανναβέλαιο φαρμακευτικής μαριχουάνα
Η κάνναβη είναι ένα φάρμακο για όλο τον κόσμο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ελέγχει τη χρήση του. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι έχουμε διαφορετικά όρια ανοχής ουσιαστικά για τα πάντα. Έτσι είναι στο χέρι κάθε ενός από εμάς να καθορίσει για τον εαυτό του πόσο λάδι χρειάζεται για να διατηρηθεί η καλή υγεία στον οργανισμό.

Με τα χρόνια οι άνθρωποι επισκέπτονταν κατά δεκάδες τον Rick Simpson, έπειτα από χρόνια συνεχιζόμενης θεραπείας από το ιατρικό σύστημα που δεν έδωσαν καν μια διάγνωση για την κατάστασή τους. Αλλά το λάδι μαριχουάνας είχε μια καταπληκτική θεραπευτική δύναμη και τα ιατρικά προβλήματά τους λύθηκαν.

Μια άλλη όψη της χρήσης της κάνναβης ως φάρμακο είναι οι αντιγηραντικές του ιδιότητες. Καθώς μεγαλώνουμε, τα ζωτικά μας όργανα επιδεινώνονται και φυσικά αυτό παρεμποδίζει όλες τις άλλες λειτουργίες στο σώμα μας.

Το λάδι κάνναβης αναζωογονεί τα ζωτικά όργανα, ακόμη και σε μικρές δόσεις είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να αναφέρουν στον Rick Simpson ότι αισθάνονται 20 έως 30 χρόνια νεότεροι λαμβάνοντας το ελαίο κάνναβης μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.


Τώρα ας το πάμε στο επόμενο επίπεδο. Τι γίνεται με τους ανθρώπους που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες του ελαίου κατά τη διάρκεια μιας μακρύτερης χρονικής περιόδου όπως o Rick Simpson; Μετά από 9 χρόνια κατανάλωσης ελαίου κάνναβης το σώμα του Ρικ Σίμπσον δεν φαίνεται να είναι αυτό ενός άντρα 60 ετών. Αντ' αυτού, το σώμα του έχει την εμφάνιση κάποιου που είναι πολύ νεότερος. Ο Rick Simpson χρησιμοποιεί περίπου ένα τέταρτο του γραμμαρίου λάδι κάνναβης την ημέρα. Φυσικά, λόγω της μικρής προσφοράς, αρκετά συχνά δεν το λαμβάνει, οπότε έτσι η θεραπεία που κάνει είναι το λιγότερο ασταθής θα μπορούσαμε να πούμε.

Από τη δική του εμπειρία με το λάδι δεν μπορεί παρά να θαυμάσει αυτά που θα επακολουθούσαν αν κάποιος μπορούσε να καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες του ελαίου κάνναβης κατά τη διάρκεια μιας μακρύτερης χρονικής περιόδου. Εάν κάποιος επρόκειτο να το κάνει αυτό, θα μπορεί να αντιστρέψει πραγματικά τη διαδικασία γήρανσης και να φαίνεται και να νοιώθει αρκετά νεότερος.
έλαιο κάνναβης για ιατρική χρήση


Πολλοί άνθρωποι που έχουν πάρει το λάδι δήλωσαν ότι θεωρούν πως είναι η πηγή της νεότητας και ο ίδιος ο Rick Simpson το επιβεβαιώνει αυτό από τις προσωπικές του εμπειρίες.

Καθ 'όλη τη ζωή μας, το σύστημα μας έχει πει ότι έχουμε ανάγκη προληπτικής ιατρικής. Ποια μεγαλύτερη προληπτική ιατρική θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει από το έλαιο κάνναβης; Ο
Rick Simpson λέει πώς από όσα έχει δει, αν τα παιδιά είχαν μικρές δόσεις του ελαίου κάθε μέρα σαν συμπλήρωμα, ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας και πολλές άλλες ασθένειες θα μπορούσαν να εξαλειφθούν εντελώς.

Το έλαιο κάνναβης είναι ένα ασφαλές και ακίνδυνο φάρμακο, που όλες οι ηλικίες μπορούν να επωφεληθούν λαμβάνοντάς το και αυτό ισχύει και για τα παιδιά. Έτσι, αν το σύστημα θέλει πραγματικά προληπτική ιατρική, βρίσκεται εδώ και τώρα, αλλά είναι αυτοί που αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν.

Φράσεις όπως «θεραπεύει τα πάντα» είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές. Όταν ο
Rick Simpson δούλευε στο ιατρικό σύστημα, οι όροι αυτοί είχαν θεωρηθεί ως ένα αστείο. Αλλά όταν βλέπετε για τον εαυτό σας τι μπορεί πραγματικά αυτό το έλαιο να κάνει, όπως το έκανε και ο ίδιος, τι άλλο θα μπορούσε να ονομαστεί;

«Ποιο άλλο φάρμακο λειτουργεί σε όλα και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θεραπεύσει, όσες συνηθίσαμε να αποκαλούμε, ανίατες ασθένειες. Τι άλλο μπορεί να θεραπεύσει διαβητικά έλκη, καρκίνους του δέρματος ή να θεραπεύσει εγκαύματα τρίτου βαθμού σε χρόνο ρεκόρ δίχως να αφήνει ουλές;» προσθέτει ο
Rick Simpson.

Γιατί, λοιπόν, ένα πράσινο φυτό της μάνας γης και του Θεού να μην χρησιμοποιείται; Να μην χρησιμοποιείται ως ένα φάρμακο για να διευκολύνει τον πόνο μας και να μας θεραπεύσει;

Ετικέτες: Rick Simpson, έλαιο, λάδι, κανναβέλαιο, κανναβινέλαιο, νόσος, ασθένεια, ιάσιμο, θεραπεία, αντιγήρανση, καρκίνος, διαβήτης
 

Ο τρόπος δράσης της φαρμακευτικής μαριχουάνας κατά των ασθενειών

Υπάρχουν πληροφορίες για τη σχέση της μελατονίνης, του αδένα επίφυσης στον εγκέφαλο και της αυτοθεραπείας του σώματός μας. Η μελατονίνη παράγεται στον αδένα επίφυσης και όπως φαίνεται η επίφυση έχει θέση κλειδί όσον αφορά τη θεραπεία του σώματός μας. Η μελατονίνη που παράγει είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ίασης. Όταν η λειτουργία του αδένα της επίφυσης είναι μειωμένη, παράγει πολύ λιγότερη μελατονίνη και ως εκ τούτου αρρωσταίνουμε και νοσούμε.
επούλωση μελανωμάτων με φαρμακευτική μαριχουάνα ~ preludiance
Μελάνωμα που επουλώθηκε
με έλαιο κάνναβης


Μελέτες που κυκλοφόρησαν δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο έχουν χαμηλά επίπεδα μελατονίνης στο σώμα τους. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο το κάπνισμα κάνναβης μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της μελατονίνης στο σώμα μας. Έτσι, μπορεί κανείς να φανταστεί τι μπορεί να κάνει το λάδι κάνναβης που είναι σε συμπυκνωμένη κατάσταση και πόσο εύκολα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της μελατονίνης.

Καθώς μεγαλώνουμε, ο οργανισμός μας γίνεται πιο όξινος και ο καρκίνος αναπτύσσεται σε ένα όξινο περιβάλλον. Έτσι λοιπόν, είναι άκρως σημαντικό να ανεβάσουμε το επίπεδο του pH του σώματός μας εάν πάσχουμε από καρκίνο και πολλές άλλες ασθένειες. Το λάδι κάνναβης δουλεύει κατ' αυτό τον τρόπο. Απλά πράγματα όπως τα ωμά λαχανικά και πρασινάδες, ο χυμός λεμονιού, μπορούν να αυξήσουν το pH του σώματος πολύ γρήγορα και να μετατρέψουν έναν οργανισμό σε αλκαλικό, που είναι το αντίθετο του όξινου.


Οι όγκοι είναι απλά το σύμπτωμα μιας υποκείμενης κατάστασης που υπάρχει στο σώμα των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο. Πράγματι, αυτή η υποκείμενη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί για να θεραπεύσει τον καρκίνο και να τον αποτρέψει από το να εκδηλωθεί εκ νέου.

Η μελατονίνη ταξιδεύει σε κάθε κύτταρο μέσα στο σώμα μας και είναι το κλειδί για την καλή υγεία. Και δεν μιλάμε μόνο για τη θεραπεία του καρκίνου· όπως φαίνεται τα επίπεδα μελατονίνης είναι σημαντικά για τη θεραπεία όλων των ασθενειών. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τις τελείες.

φαρμακευτική μαριχουάνα ~ preludiance
Κάνναβη - Αδένας επίφυσης - Υγεία
συνδέστε τις τελείες


Το έλαιο κάνναβης προάγει την πλήρη αποθεραπεία του σώματος και αυξάνει τα επίπεδα μελατονίνης χιλιάδες φορές υψηλότερα από το κανονικό. Όταν ο αδένας επίφυσης παράγει τεράστιες ποσότητες μελατονίνης, δεν προκαλεί καμία ζημιά στο σώμα, αλλά αντιθέτως είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος στην καταπολέμηση οιασδήποτε κατάστασης ασθένειας από την οποία πάσχετε και μάλιστα μπορεί να την εξαλείψει. Όλα αυτά μαζί με την αύξηση του pH στο σώμα, καθώς το έλαιο αποτοξινώνει το σώμα, είναι ο πλήρης τρόπος δράσης του ελαίου κάνναβης στο σώμα.

Αυτές είναι πληροφορίες που προέρχονται από έμπρακτες αποδείξεις ανθρώπων όπως του
Rick Simpson που ο ίδιος βοηθήθηκε στην καταπολέμηση ασθενειών του και με τη σειρά του βοήθησε αφιλοκερδώς άλλους ανθρώπους να σωθούν, τη στιγμή που πολλοί από αυτούς βρισκόταν στα τελευταία τους· επέστρεφαν ακολούθως στο νοσοκομείο για τις οριστικές εξετάσεις και οι γιατροί και νοσηλευτές τους έμεναν με το στόμα ανοιχτό. Αυτές δεν είναι πληροφορίες από γιατρούς ή επιστήμονες διότι το ιατρικό σύστημα κυβερνάται από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες αυτό που τους ενδιαφέρει -δυστυχώς και είναι θλιβερό, το τονίζω- είναι να πλουτίζουν με οποιοδήποτε κόστος. Από την άλλη, στους δε επιστήμονες δεν τους επιτρέπεται να μελετήσουν ενδελεχώς τις θεαματικά θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού της φαρμακευτικής κάνναβης, υψώνοντάς τους τεράστια τείχη γραφειοκρατίας και αναίτιας κωλυσιεργίας μόνο και μόνο για να τους αποτρέψουν από τις αναλυτικές δοκιμές και μελέτες.
Έπειτα όμως από πολυετή έρευνα από την πλευρά αυτών των απλών ανθρώπων όπως ο Rick Simpson, αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχουν βρει που συνδέει όλες τις τελείες και εξηγεί με απλό τρόπο γιατί το φάρμακο αυτό είναι σε θέση να κάνει αυτό που όντως κάνει.


Τώρα πρέπει να δούμε τι θα μπορούσε να προκαλέσει την εξασθένιση της λειτουργίας του αδένα της επίφυσής μας για να φτάσουμε στο σημείο της ασθένειας. Τις περισσότερες φορές προκαλείται από τον ίδιο τον τρόπο ζωής και των πραγμάτων γύρω μας, όπως του μη-φυσικού τρόπου διατροφής μας, τα κινητά τηλέφωνα, τα χημικά από τα διάφορα απορρυπαντικά όπως τα σαμπουάν κ.λ.π., πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά και υπάρχουν γύρω μας επί πολλά χρόνια· και ως εκ τούτου το σώμα συσσωρεύει όλες αυτές τις αφύσικες καταστάσεις και εν τέλει νοσεί στην προσπάθειά του να αυτοθεραπευτεί.

Οι εταιρείες που παράγουν τα κινητά τηλέφωνα δεν ήθελαν να μιλήσουν γι 'αυτό και θα προτιμούσαν να κάναμε το ίδιο. Αλλά το σώμα μας λειτουργεί με ηλεκτρικά ερεθίσματα. Νομίζεις λοιπόν ότι είναι μια καλή ιδέα να τοποθετήσεις κάτι κοντά στο κεφάλι σου, που παράγει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που μπορεί να επηρεάσει τις ηλεκτρικές ωθήσεις στο σώμα που μας κρατά υγιείς;

Τα κινητά τηλέφωνα είναι μόνο ένας από τους πολλούς υπαίτιους. Κοιτάξτε μελέτες σε ποσοστά καρκίνου των ανθρώπων που ζουν κοντά και γύρω από γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης ρεύματος. Συχνά δεν καταλαβαίνουμε τη σημασία πολλών από όλα αυτά μέχρι κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας να θεραπεύσει τα καρδιακά προβλήματα, επισκευάζοντας απλώς προβλήματα μετάδοσης του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο σπίτι.

Είναι τρομακτικό ότι τόσα πολλά πράγματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή συχνά και καθημερινά, πώς μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μια σειρά από άλλα πράγματα που κάνουν το ίδιο.



Μπορεί κάποιος εκεί έξω να δώσει μια λογική εξήγηση ως προς το γιατί το φθόριο φαίνεται να υπάρχει σε οτιδήποτε, με την πρόφαση ότι είναι για την πρόληψη της τερηδόνας; Μήπως ο Χίτλερ δεν χρησιμοποίησε φθόριο στα στρατόπεδα θανάτου για να κρατήσει τους κρατούμενους ήρεμους και να τους αποτρέψει από το να επιχειρήσουν να ξεφύγουν ή να εξεγερθούν;


Και τι γίνεται με τις επιπτώσεις όλων αυτών των χημικών ουσιών που μας χορηγούν οι γιατροί; Αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τη λειτουργία του αδένα επίφυσης και θα μπορούσαν επίσης να μετατρέψουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα το σώμα μας σε πιο όξινο.

Τώρα σχετικά με την προμήθεια τροφίμων μας. Το κρέας που πωλείται στο κοινό στον Καναδά, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες άλλες χώρες δεν επιτρέπεται καν να πωλείται στην Ευρώπη. Το κρέας αυτό είναι πολύ μολυσμένο από αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες. Δεν βρίσκετε περίεργο το γεγονός ότι το κρέας αυτό θεωρείται ανθυγιεινό στην Ευρώπη αλλά καταναλώνεται μόνο σε άλλες χώρες;

Τώρα τι γίνεται με τα φρούτα και τα λαχανικά και όλα τα άλλα τρόφιμα με μακρά ημερομηνία λήξης που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ; Φυτοφάρμακα, πρόσθετα, συντηρητικά, γενετική τροποποίηση - όλα αυτά ηχούν νόστιμα ή κάπως θανατηφόρα;

Αλλά φυσικά κανείς στην εξουσία δεν έχει σηκωθεί για να κάνει κάτι γι 'αυτή την κατάσταση, οπότε υποθέτουμε ότι τα τρόφιμα που πωλούνται στο κοινό θα πρέπει να είναι καλά για εμάς και αφήνουμε να μας δηλητηριάζουν, να νοσούμε και να πεθαίνουμε πρόωρα.

φαρμακευτική μαριχουάνα, θεραπεία καρκίνου ~ preludiance


Έτσι, όπως μπορείτε απλά να δείτε, σχεδόν τα πάντα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή μπορούν να έχουν επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία μας. Και φυσικά πολλά πράγματα που προαναφέρθηκαν θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την ικανότητα του αδένα επίφυσης να λειτουργήσει σωστά.

Είναι σχεδόν σαν να ήξεραν ότι παρεμβαίνοντας στη λειτουργία του αδένα της επίφυσης, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα πιο ανθυγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να έχουμε ανάγκη από τα υπέροχα χημικά φάρμακά τους. 


Αλλά, φυσικά, μόνο κάποιος που είναι συνωμοσιολόγος θα μπορούσε να σκεφτεί με τέτοιο τρόπο.. Πιστεύετε το ίδιο όπως κι εγώ για όλα αυτά; Αν ναι, τότε καλώς ήλθατε σε μια νέα εποχή, αυτή που αφενός μαθαίνουμε πώς η φύση πάντοτε θεράπευε και θεραπεύει και αφετέρου μαθαίνουμε να μην εμπιστευόμαστε αυτούς που κόπτονται ότι μας κυβερνούν.
Ετικέτες: μελατονίνη, κάνναβη, φαρμακευτική, ιατρική, μαριχουάνα, θεραπεία, καρκίνος, αδένας επίφυσης, ίαση, όξινο, αλκαλικό, όγκος, κύτταρο, pineal gland 


παραπομπές:
maps
popsci
arizonamarijuanadispensary
nytimes
ama-asn
phoenixtears
motherboard vice
Ο ρόλος των κανναβινοειδών κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη
phoenixtears.ca (Rick Simpson)


Έρευνα, μετάφραση, απόδοση, επιμέλεια: Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: άρθρο, κανναβέλαιο, έλαιο, λάδι,


Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)