+Grigoris Deoudis

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013

Ωμά Φύλλα Κάνναβης Ενισχύουν τις Μικροδόσεις Ψιλοκυβίνης

Κατηγορία: Άρθρα του preludiance



ενημέρωση: 7 Δεκεμβρίου (πληροφορίες για την ποιότητα των φύλλων).

Εδώ και κάποιες εβδομάδες είχα ξεκινήσει μικροδόσεις ψιλοκυβίνης (με τη μορφή σκληρώτιων) και καταγραφή των εμπειρίων. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο διέκοψα τη ροή, διότι ασχολήθηκα με κάτι άλλο, συγκεκριμένα διαλογιζόμουν επί αρκετές ώρες κάθε μέρα και δεν αισθάνθηκα ότι ήθελα να συνεχίσω με τις μικροδόσεις σκληρώτιων.



Εχθές παρέλαβα μέσω φίλο-φιλου κάποια ποσότητα φύλλων κάνναβης (εδώ στην Ολλανδία είναι φαντάζομαι πιο εύκολο) η οποία είναι από τις ποικιλίες PP (ισχυρότερη δόση σε THC σε σχέση με τις βασικές ποικιλίες κάνναβης) με σκοπό την κατανάλωσή τους στα πλαίσια της ωμοφαγικής μου διατροφής. Συγκεκριμένα τα έβαλα στο μπλέντερ μαζί με νερό, μέλι, ταχίνι, σκόνη ωμού κακάο και κάποια φρούτα. Είναι η δεύτερη φορά, η πρώτη συνέβη πριν λίγους μήνες, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και υπήρξαν μυστικιστικές εντυπώσεις.

Προχθές Τρίτη στις 3 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη μέρα λήψης των φύλλων και εχθές 4 Δεκεμβρίου η δεύτερη μέρα. Και τις δυο μέρες χρησιμοποίησα περίπου δύο χούφτες ωμά φύλλα κάνναβης λαμβανόμενα το πρωί χτυπημένα στο μπλέντερ. Να προσθέσω σε αυτό το σημείο, πώς τα φύλλα είχαν αφαιρεθεί από φυτά τα οποία είχαν ήδη σχηματίσει ώριμα μπουμπούκια και επομένως η κανναβιδιόλη (CBD) βρισκόταν στο ανώτερο αυξημένο επίπεδο. Επίσης, καθώς απομάκρυνα τους μίσχους από τα φύλλα πρόσεξα πως υπήρχαν και κάποια ξεχασμένα κομμάτια από μπουμπούκια και αρκετή ρητίνη σε μορφή κρυστάλλων μοιρασμένη ανάμεσα στα φύλλα. Επομένως τα φύλλα ήταν "ενισχυμένα", σε σχέση με τα φύλλα που θα έκοβε κάποιος από ένα φυτό που δεν έφτασε στο στάδιο ανθοφορίας.

Τα συμπτώματα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ήταν μια ελαφρά αίσθηση αποσυντονισμού, αστάθεια της βραχυπρόθεσμης μνήμης και ελαφρά απώλεια της συνοχής του χρόνου. Ευδαιμονική διάθεση και απουσία άγχους και βιασύνης για το οτιδήποτε. Λειτουργώ σε πιο αργούς ρυθμούς. Σαν να δίνω περισσότερη προσοχή και φροντίδα σε ό,τι καταπιάνομαι.
Τα συμπτώματα ωστόσο την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ήταν όπως και τα προηγούμενα (όλα τα παραπάνω) συν μια βαθιά εσωτερική διείσδυση με -δίχως κέντρο και κριτή- διάθεση ενδοσκόπησης. Η αίσθηση αυτή είναι ισχυρή και βαθαίνει έσωθεν, καταπιάνεται με τα κοινωνικο-πολιτισμικά στοιχεία που με απαρτίζουν ως άνθρωπο διαμορφωμένο από την ίδια την κοινωνία και έχοντας την τάση να τα αναθεωρήσουν και να τα υπερβούν. Οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται ο νούς μου βαθαίνει εντός μου και "ξεδιπλώνεται" προς όλες τις πλευρές επιτρέποντάς μου να κοιτάξω όλες τις πτυχές του-κάτι που ποτέ δεν είχα κάνει ως τώρα σε τέτοιο βάθος και με τέτοια ποιότητα νόησης με τα θέματα.


Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πώς κάποιους μήνες πριν είχα την διορατική (όπως αντιλήφθηκα) εντύπωση, πως, λειτουργούμε διαφορετικά κατά τα ταξίδια ψυχοναυτικής διότι στην ουσία λειτουργούμε σε ένα (ή περισσότερα) υψηλότερο επίπεδο συνείδησης με αποτέλεσμα η προσωρινή ή αλλιώς βραχυπρόθεσμη μνήμη να μην ανταποκρίνεται ως συνήθως, διότι ο νους λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο και συνεπώς εστιάζει σε διαφορετικές περιοχές της συνείδησης και με διαφορετικό τρόπο.

Σχετικά με την ψιλοκυβίνη τώρα, γνωρίζουμε από την έρευνα των K. A. MacLean, M. W. Johnson και Roland R. Griffiths, πώς η προσωπικότητα φαίνεται να επηρεάζει την απόκριση στην ψιλοκυβίνη και η ψιλοκυβίνη μπορεί να προωθήσει αλλαγές στην προσωπικότητα. Ενώ -και διαβάζοντας το σχετικό άρθρο- είδα ότι περιγράφει αυτό που ακριβώς βίωσα και αναφέρομαι στην ιδιότητα απορρόφησης που ορίζεται ως «η τάση ενός ατόμου να έχει επεισόδια 'ολικής' προσοχής όπου η επίγνωση ενός ατόμου δραστηριοποιείται πλήρως σε οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους. Ο βαθμός στον οποίο οι άνθρωποι είχαν «μυστικιστικές» εμπειρίες υπό την επήρεια ψιλοκυβίνης σχετιζόταν με την ατομική ροπή τους προς την απορρόφηση. Η απορρόφηση συνδέεται με το ευρύτερο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας: δεκτικότητα στην εμπειρία, η οποία αφορά την δεκτικότητα ενός ατόμου σε νέες ιδέες και εμπειρίες.» Αυτή τη φορά δεν είχα επεισόδια μυστικιστικών εμπειριών, αλλά σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τη δεκτικότητα στην εμπειρία.

Επίσης, από την ίδια έρευνα των K. A. MacLean, M. W. Johnson και Roland R. Griffiths βλέπουμε στο 9:38 και 12:55 του video ότι αν και οι φυσιολογικές εμπειρίες τερματίστηκαν με το τέλος της συνεδρίας ψιλοκυβίνης, οι μνήμες και σκέψεις παρέμειναν για περισσότερο από ένα χρόνο, συγκεκριμένα μέχρι και 14 μήνες αργότερα. Στην περίπτωσή μου, οι δόσεις ψιλοκυβίνεις που ειχα λάβει ένα μήνα πριν.

Και από το πρώτο άρθρο:
  «Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ατομικές διαφορές στην απορρόφηση, σχετίζονται με συγκεκριμένους υποδοχείς νευροδιαβιβαστών στους οποίους επιδρούν τα ψυχοδηλωτικά, όπως η ψιλοκυβίνη (Ott, Reuter, Hennig, και Vaitl, 2005), η οποία μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς στην απορρόφηση ανταποκρίνονται περισσότερο στην επίδραση της ουσίας. Δεδομένου ότι η ψιλοκυβίνη μπορεί προφανώς να προκαλέσει αυξήσεις στον παράγοντα δεκτικότητα στην εμπειρία σε μερικούς ανθρώπους, φαίνεται πιθανό ότι η εν λόγω ουσία θα μπορούσε να αυξήσει μόνιμα την ευαισθησία αυτών των νευροδιαβιβαστών οδηγώντας σε σχετιζόμενη αλλαγή προσωπικότητας.»

Αυτό που βίωσα εχθές Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ήταν ισχυρά καθαρτικό και διορατικό και δεν θα μπορούσε να προέρχεται μόνο από τη λήψη των φύλλων κάνναβης. Βρισκόμενος λοιπόν στη θέση να επιβεβαιώσω τις άνωθεν αναφορές σχετικά με την ψιλοκυβίνη και δίχως να έχω λάβει ψιλοκυβίνη από την τελευταία φορά (13 Οκτωβρίου), παρά μόνο τα ωμά φύλλα κάνναβης, καταλήγω στο συμπέρασμα πώς τα υπολείμματα από τις μικροδόσεις ψιλοκυβίνης στον οργανισμό μου ανακλήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ένα μήνα αργότερα με τη βοήθεια της THC από τα φύλλα κάνναβης.

Θα επιδιώξω να επαναλάβω τη διαδικασία (μικροδόσεις από σκληρώτια και έπειτα από ένα μήνα λήψη κάνναβης). Να σημειώσω σε αυτό το σημείο, πώς δεν ξέρω ακόμη με ποιό τρόπο θα μπορέσω να συγκεκριμενοποιήσω τα αποτελέσματα ώστε να γίνουν μετρήσιμα, μιας και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως οι εμπειρίες μου από τις ωριαίες συνεδρίες διαλογισμού. Ιδιαιτέρως η μια από αυτές ήταν πολύ ισχυρή. Αισθάνθηκα σε κάποια στιγμή κάπου μετά τα 40 λεπτά, τα βλέφαρά μου να σφραγίζουν (ήταν ήδη κλειστά) και σταδιακά να έχω την αντίληψη ότι "χάνω" το σώμα μου και για πέντε λεπτά περίπου δεν είχα σύνδεση με το σώμα μου, αισθανόμουν ότι η συνείδησή μου είχε απλωθεί στον περιβάλλοντα χώρο και αρχικά με τρόμαξε το γεγονός διότι διαδραματίστηκε έχοντας πλήρεις τις αισθήσεις μου (υπό διαλογισμό) και όντας νηφάλιος.

Συγκεκριμένα η εμπειρία έχει ως εξής:

11:00 λήψη ωμοφαγικού smoothie φύλλων κάνναβης από ποικιλία PP (με ποσοστό THC ισχυρότερο από τις βασικές ποικιλίες).

12:15 ελαφρά αίσθηση αποσυντονισμού, αστάθεια της βραχυπρόθεσμης μνήμης και ελαφρά απώλεια της συνοχής του χρόνου. Ευδαιμονική διάθεση και απουσία άγχους και βιασύνης για το οτιδήποτε. Λειτουργώ σε πιο αργούς ρυθμούς. Σαν να δίνω περισσότερη προσοχή και φροντίδα με ό,τι καταπιάνομαι.

17:30 - 20:00 αισθάνομαι μια βαθιά εσωτερική μετατόπιση που με κάνει να βλέπω τα πράγματα από άλλη γωνία, τόσο τα προσωπικά θέματα αλλά και τα υπόλοιπα, αναλόγως που εστιάζει περισσότερο η προσοχή μου. Υπάρχει ένας διάλογος με τον εαυτό μου, όχι επικριτικός, περισσότερο μια ενδοσκόπηση με οποιοδήποτε θέμα καταπιάνεται ο νούς μου. Και μια αίσθηση κάθαρσης. Εμφανίζεται μια νέα αντίληψη των πραγμάτων με διάφορες καινοτόμες ιδέες σε διάφορους τομείς. Δυστυχώς ήμουν απασχολημένος και δεν ήμουν σε θέση να σημειώσω τον ποταμό νέων ιδεών σε ποικιλία θεμάτων. Βλέπω τον εαυτό μου με άλλα μάτια, πραγματικά αναθεωρώ την καθημερινότητά μου και τις όποιες συνήθειες έχω στη ζωή μου.

20:30 τα περισσότερα συμπτώματα εξαφανίστηκαν.

Σημ.: για να μην γίνεται κατάχρηση του χώρου εδώ στο preludiance, οι νεότερες αναρτήσεις σχετικά με την εξέλιξη αυτού του θέματος διαγράφηκαν και μεταφέρθηκαν όλα εδώ: http://psychonautic-xperisense.blogspot.nl/


Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: άρθρα, κάνναβη, ψιλοκυβίνη, μικροδόσεις, εμπειρία, σύνδεσης, ενθεογόνα, ψυχοδηλωτικά

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)