+Grigoris Deoudis

Τρίτη, Δεκεμβρίου 10, 2013

Μεθοξεταμίνη: Νέα Μελέτη Εξετάζει τις Επιπτώσεις αυτού του Νέου «Νόμιμου Ναρκωτικού»

Κατηγορία: Ειδήσεις


methoxetamine, μεθοξεταμίνη, MXE, 3-MeO-2-Oxo-PCE, preludiance
Η χημική δομή της μεθοξεταμίνης

Οι ερευνητές από τη Σουηδία προσπάθησαν να κάνουν κατανοητές τις υποκειμενικές επιδράσεις από τη χρήση της Μεθοξεταμίνης (Methoxetamine) ή (MXE) η 3-MeO-2-Oxo-PCE, μια ουσία που ανήκει σε μια κατηγορία γνωστή ως «νόμιμα ναρκωτικά» ή «χημικά προϊόντα έρευνας,» και είναι διαθέσιμα για αγορά στο διαδίκτυο.
Η μελέτη τους, «Methoxetamine (MXE) - Μια φαινομενολογική μελέτη των εμπειριών που δημιουργήθηκαν από ένα "Νόμιμο ναρκωτικό" από το Διαδίκτυο,» έχει δημοσιευθεί στην Journal of Psychoactive Drugs (Εφημερίδα Ψυχοδραστικών Ουσιών) - μια έκδοση του περιοδικού Routledge, μέλος του Taylor & Francis Group.


Παρά την πρόσφατη άνοδό τους σε δημοτικότητα, αυτές οι «νόμιμες ουσίες» είναι άγνωστες ανάμεσα στους κλινικούς ιατρούς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, αφήνοντας τους δυνητικούς χρήστες στο σκοτάδι σχετικά με το περιεχόμενο, τις αλληλεπιδράσεις, τις παρενέργειες, κλπ. Η Μεθοξεταμίνη (MXE) είναι ένα παράγωγο της κεταμίνης, ένα δημοφιλές αναισθητικό γνωστό στην πιάτσα ως «ναρκωτικό των κλαμπ» λόγω των ιδιαίτερων παραισθησιογόνων και διασχιστικών αποτελεσμάτων της, και στην υποβοηθούμενη ψυχοθεραπεία με κεταμίνη (Ketamine Psychedelic Psychotherapy) ή (KPP) για τη θεραπεία διαταραχών της εξάρτησης και της κατάθλιψης. Ενώ τα έμμεσα αποτελέσματα της κεταμίνης και της Μεθοξεταμίνης (MXE) είναι παρόμοια, η μεθοξεταμίνη έχει συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια δράσης και είναι πιο ισχυρή.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια φαινομενολογική επισκόπηση για την απόκτηση δεδομένων, που συλλέγονται από ανώνυμους χρήστες σε online δημόσιες συζητήσεις για το θέμα της χρήσης της μεθοξεταμίνης (MXE). Τα αποτελέσματα έδειξαν μια ευρεία ποικιλία των επιδράσεων των ουσιών: παρατηρήθηκαν αναμενόμενες διασχιστικές ιδιότητες παρόμοιες με την κεταμίνη, καθώς και τροποποιημένες καταστάσεις της συνείδησης παρόμοιες με τα κλασικά ψυχοτρόπα (π.χ. LSD, ψιλοκυβίνη). Η μεθοξεταμίνη (MXE) μπορεί να δώσει στο χρήστη μια αίσθηση αυξημένης διάθεσης ή ευφορίας, ωστόσο, όπως οι Kjellen & Kristoffer επισημαίνουν, «.. Η παρούσα μελέτη δείχνει επίσης θετικά αποτελέσματα αντίληψης στην καθημερινή ζωή που επακολουθούν της μέθης, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, αντικαταθλιπτικών επιδράσεων, επίσης ο χρήστης ανακαλύπτει νέα ενδιαφέροντα και υπάρχει εσωτερική προσωπική ανάπτυξη

Η εξάρτηση της μελέτης από τις ανώνυμες αναφορές από το φόρουμ συζητήσεων στο διαδίκτυο έχει χαρακτηριστεί ως περιοριστικός παράγοντας, καθώς δεν υπάρχουν ελεγχόμενες κλινικές μελέτες για την μεθοξεταμίνη (MXE). Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια πιο συστηματική έρευνα για την ουσία αυτή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στην ανάπτυξη μιας καλύτερης κατανόησης της μεθοξεταμίνης (MXE), καθώς και της αυξανόμενης τάσης που έχει ως «νόμιμο ναρκωτικό» γενικότερα.
πηγή: sciencedaily

Μετάφραση, απόδοση, επιμέλεια: Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: ειδήσεις, μεθοξεταμίνη, methoxetamine, MXE, 3-MeO-2-Oxo-PCE, νόμιμο ναρκωτικό, νέες ουσίες, μελέτη,

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)