+Grigoris Deoudis

Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2013

Ένα Οδοιπορικό στον κόσμο του Αγιαχουάσκα: μια τελετή Αγιαχουάσκα στο Περού (Ντοκιμαντέρ)

Κατηγορία: Βίντεο


Αναζήτησε την εμπειρία του φαρμακευτικού Ιερού φυτού Αγιαχουάσκα (στην ουσία αποτελείται από διάφορα φυτά) για περισσότερη καλλιτεχνική έμπνευση. Οι αλλεπάλληλες επισκέψεις του όμως στο Βασίλειο του Αγιαχουάσκα, τον οδήγησαν τελικώς σε ένα εσωτερικό οδοιπορικό που ούτε ο ίδιος θα μπορούσε ποτέ να είχε φανταστεί.

Ντοκιμαντέρ/Μαρτυρία της εμπειρίας Αγιαχουάσκα του Αλεξάντερ Γουάρντ (Alexander Ward) στο αναχωρητήριο Αγιαχουάσκα Tierra Vida στο Πουκάλπα του Περού.
Συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής στο Αγιαχουάσκα, της διαδικασίας προετοιμασίας του αφεψήματος του Αγιαχουάσκα, πλάνα από μια πραγματική τελετή Αγιαχουάσκα και επεξηγήσεις σχετικά με την ψυχοδηλωτική εμπειρία συμπεριλαμβανομένων και των σκέψεων και συμπερασμάτων του Αλεξάντερ Γουάρντ.



Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ.


Απόσπασμα από τις συμπερασματικές σκέψεις του παραγωγού:

«Πάντοτε με ξαφνιάζει πόσο έντονα πνευματικές είναι οι εμπειρίες με το Αγιαχουάσκα. Πάντοτε κρατούσα μια απόσταση και σκεπτικισμό. Σε κάθε τελετή Αγιαχουάσκα αναρωτιέμαι, ήταν ένα καθόλα πνευματικό Βασίλειο στο οποίο έλαβα μέρος ή απλώς μια έντονη φαντασιακή κατάσταση; Είναι επικίνδυνο να κλίνω προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, αλλά όπως φαίνεται, όσο περισσότερες εμπειρίες έχω με το Αγιαχουάσκα, τόσο πιο έντονο είναι το γεγονός ότι δεν μπορώ να αρνηθώ το αίσθημα ότι οι ιθαγενείς πιθανόν είχαν δίκιο. Πάντοτε ήμουν άθεος και ήδη από τη δεύτερη τελετή μου στο Αγιαχουάσκα, μου παρουσιάστηκαν καταστάσεις που αμφισβήτησα αυτή την θεμελιώδη αλήθεια: το Βασίλειο των Πνευμάτων, οι Σύντροφοι Ψυχής, η Θεία Νοημοσύνη, όλα αυτά που πριν λίγους μήνες θεωρούσα ως τρελά και παράφρωνα. Αλλά έπειτα από την άμεση εμπειρία, το Σύμπαν εμφανίζεται όχι μόνο πιο παράξενο από όσο φαντάστηκα, αλλά πιο παράξενο από την ικανότητα που θα μπορούσα ποτέ να έχω για να το φανταστώ. Αλλά μη με παρεξηγείτε, όλο αυτό απέχει από οποιαδήποτε θρησκεία. Όταν κάποιος εισέλθει στο Βασίλειο του Αγιαχουάσκα, γίνεται πολύ πιο πνευματικός από όσο ο αθεϊσμός θα παραδεχόταν και βιώνει πολύ-πολύ πιο παράξενες εμπειρίες από όσο οποιεσδήποτε θρησκείες επέτρεψαν ποτέ. Τα ψυχοδηλωτικά μας επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτό το πιο Ιερό τμήμα του εαυτού μας δίχως την παρεμβολή οιασδήποτε θρησκείας ή άλλης πνευματικής αυθεντίας. Που είναι έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι. Το πνευματικό Βασίλειο βρίσκεται εντός μας, δεν μπορεί να σου δοθεί από καμία άλλη εξωτερική πηγή. Οπότε γίνεται καθαρά προσωπικό θέμα, ο κάθε άνθρωπος να αναλάβει αυτό το καθήκον για τον εαυτό του.»


Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: ειδήσεις, ενθεογόνα, ψυχοδηλωτικά, ντοκιμαντέρ, αγιαχουάσκα, τελετή, Περού, Alexander Ward, Αλεξάντερ Γουάρντ, αναχωρητήριο, Tierra Vida, Πουκάλπα, Περού, πνευματικότητα,

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)