+Grigoris Deoudis

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2013

Οι Αντικαρκινικές Ιδιότητες της Τρυπταμίνης (TRY) και της Διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT)

Κατηγορία: Ειδήσεις

preludiance ~
Η χημική δομή της Τρυπταμίνης (TRY)
και της Διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT)
 Αντικαρκινικές ιδιότητες: Η Τρυπταμίνη (TRY) και η Διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) αναστέλλουν τη δράση της ινδολαμίνης 2,3-διοξυγενάσης (IDO) και αυξάνουν το αποτέλεσμα αντίδρασης στους όγκους των περιφερειακών μονοπύρηνων κυττάρων του αίματος.

Η Ινδολαμίνη 2,3-διοξυγενάση, είναι το ένζυμο που μετατρέπει την τρυπτοφάνη σε Ν-φορμυλοκυνουρενίνη, που είναι το αρχικό στάδιο για τον καταβολισμό της τρυπτοφάνης. Η  ινδολαμίνη βοηθά στην παραγωγή ανοσοκατασταλτικών Τ ρυθμιστικών κυττάρων (Tregs).

Η αναστολή της ινδολαμίνης 2,3-διοξυγενάσης (IDO) έχει θεωρηθεί ως μια στρατηγική για την αντικαρκινική θεραπεία. Ο σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να προσδιορίσει αν οι μεταβολίτες προήλθαν από τις ανταγωνιστικές οδούς μεταβολισμού τρυπτοφάνης, όπως των σεροτονινεργικών οδών της Ν,Ν-διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT), έχουν ανασταλτικές επιδράσεις στην ανασυνδυασμένη ανθρώπινη IDO (rhIDO) δραστηριότητα. Δεν υπήρξε καμία επίδραση στη σεροτονίνη και τη μελατονίνη· αφετέρου, η τρυπταμίνη (TRY) και η διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) διαμόρφωσαν τη δραστικότητα του rhIDO ως κλασικοί μη-ανταγωνιστικοί αναστολείς.

Η Τρυπταμίνη (TRY) και η Διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) αύξησαν την κυτταροτοξική δραστικότητα των περιφερειακών μονοπύρηνων κυττάρων του αίματος (PBMC) σε δοκιμές συν-καλλιέργειας. Συμπερασματικά, η τρυπταμίνη (TRY) και η διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT), δρουν σημαντικά κατά των καρκινικών όγκων.


Ερευνητές: Tourino MC, de Oliveira EM, Bellé LP, Knebel FH, Albuquerque RC, Dörr FA, Okada SS, Migliorini S, Soares IS, Campa A.
Τμήμα Κλινικής Χημείας και Τοξικολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, Σάο Πάολο, Βραζιλία.


Δείτε πιο κάτω αναλυτικά το πλήρες χειρόγραφο της εργασίας (4 σελίδες) 



πηγή: PubMed


Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: ειδήσεις, αντικαρκινικές ιδιότητες, τρυπταμίνη, διμεθυλοτρυπταμίνη, ινδολαμίνη 2,3-διοξυγενάση, IDO, όγκος, Tregs,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)