+Grigoris Deoudis

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

DMT and the Soul of Prophecy (νέο βιβλίο του Dr. Rick Strassman)

Κατηγορία: Βιβλιοπροτάσεις

Τίτλος Βιβλίου: DMT and the Soul of Prophecy
Συγγραφέας: Rick Strassman
Εκδόσεις: Park Street Press
Ημερ/νία έκδοσης: (αναμένεται) 26 Σεπτεμβρίου 2014
Έκδοση: Α'
Σελίδες: 352
Γλώσσα: Αγγλικά
Διαστάσεις: 22,86 Χ 15,24 εκ.
ISBN-13: 978-1-59477-342-6 (μαλακό εξώφυλλο)
ISBN: 1-59477-342-4



Ο Δρ. Ρικ Στράσμαν για το νέο του βιβλίο:

DMT and the Soul of Prophecy, Rick Strassman, διμεθυλοτρυπταμίνη, DMT, βιβλίο, preludiance
«Επιτέλους, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την ολοκλήρωση του τελευταίου βιβλίου μου: DMT and The Soul of Prophecy. Αν η επιμέλεια συνεχίσει σύμφωνα με το σχέδιο, το βιβλίο θα πρέπει να εμφανιστεί τυπωμένο τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σε αυτό το βιβλίο, αντιμετωπίζω το μείζον ανεπίλυτο ζήτημα με το οποίο έμεινα μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ μου με τη DMT σχεδόν 20 χρόνια πριν. Αυτό είχε να κάνει με την εύρεση ενός μοντέλου που να ταιριάζει με τα δεδομένα από τις εκθέσεις των εθελοντών μας υπό την επήρεια της DMT. Αυτό τελικά με οδήγησε στην Παλαιά Διαθήκη (εβραϊκή Βίβλος), όπου η έννοια της «προφητικής κατάστασης της συνείδησης», άρχισε να υλοποιείται. Συγχρόνως, προκειμένου να κατανοήσω την Εβραϊκή Βίβλο, στράφηκα προς τους κλασικούς Εβραίους φιλοσόφους του μεσαίωνα, όπως ο Μαϊμονίδης, ο οποίος πρότεινε μάλλον περίπλοκους μεταφυσικούς/πνευματικούς μηχανισμούς για την προφητική εμπειρία. Συνεπώς, στο βαθμό που οι προφητικές καταστάσεις και οι καταστάσεις υπό DMT έμοιαζαν μεταξύ τους, θα μπορούσα να προτείνω μεταφυσικούς και πνευματικούς μηχανισμούς από κοινού παράλληλα με τους από κοινού βιολογικούς μηχανισμούς.

Ενώ οι φαινομενολογικές ιδιότητες των δύο καταστάσεων επικαλύπτονται με πειστικό τρόπο, το περιεχόμενο των πληροφοριών της προφητικής κατάστασης φαίνεται να είναι πολύ πιο ιδιαίτερα ευκρινές, διαχρονικό, και διάχυτο όπως αποδεικνύεται από την επιρροή της εβραϊκής Βίβλου σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τα τελευταία 2.500 χρόνια. Οι σημαντικές διαφορές όσον αφορά το προφητικό μήνυμα σε σχέση με της DMT, με οδήγησαν στη συνέχεια να προτείνω θεμελιώδεις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο προκύπτουν οι δύο καταστάσεις. Αυτό οδήγησε τελικά σε ένα νέο μοντέλο της πνευματικής εμπειρίας —είτε προφητικό είτε ψυχεδελικό— που λειτουργεί από πάνω προς τα κάτω και όχι με προοπτική από κάτω προς τα επάνω. Η προοπτική από κάτω προς τα επάνω αντιπροσωπεύεται από την νευροθεολογία όπου οι αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου δίνουν την εντύπωση της επικοινωνίας με το θείο, ενώ το νέο μοντέλο μου, θεονευρολογία, προϋποθέτει ότι ο Θεός επικοινωνεί μαζί μας μέσω της ενέργειας του εγκεφάλου.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου κάνει ανασκόπηση στην έρευνά μου για την DMT και εν συνεχεία ξεκινά με την αναζήτησή μου για ένα νέο, ακόμη πιο ουσιαστικό μοντέλο. Παίρνω τον αναγνώστη από το χέρι και τον οδηγώ προσεκτικά και υπομονετικά μέσα από το ναρκοπέδιο που η εβραϊκή Βίβλος και οι διάφορες έννοιές της, ιδιαίτερα αυτής του Θεού, απευθύνεται σε πολλούς μορφωμένους κοσμικούς Δυτικούς. Στη συνέχεια συγκρίνω προσεκτικά την DMT και τις προφητικές καταστάσεις χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από κλινικές σημειώσεις μου, καθώς και από την εβραϊκή Βίβλο. Αυτή η σύγκριση είναι αμφοτέρων του φαινομενολογικού περιεχομένου, καθώς και των πληροφοριών που κάθε κατάσταση φαίνεται να περιέχει. Χρησιμοποιώ τις ομοιότητες και τις διαφορές για να θέσω παρόμοιους και διαφορετικούς μηχανισμούς, τόσο βιολογικούς όσο και μεταφυσικούς/πνευματικούς. Τέλος, προτείνω πρακτικές συνέπειες τόσο επί του πεδίου όσο και στο ερευνητικό εργαστήριο που απορρέουν από αυτές τις θεωρίες.

Οι πρακτικές συνέπειες της θεωρίας μου, υποδηλώνουν ότι η προφητική εμπειρία της  εβραϊκής Βίβλου μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά με τα ψυχοδηλωτικά γνωρίσματα στην κατάσταση υπό την επήρεια της Διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) με ένα διττό τρόπο. Αφενός είναι ότι αυτοί που σέβονται το κείμενο, αλλά στερούνται επιβεβαίωσης της βιωματικής αλήθειας του, σε τέτοιες περιπτώσεις δύνανται να εξετάσουν τη συνετή εφαρμογή της κατάστασης με ψυχοδηλωτικά. Αφετέρου, κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εβραϊκή Βίβλο ως ένα μέσο για αποκρυπτογράφηση και εξάγοντας πολύ περισσότερες πληροφορίες από τη σύγχρονη Δυτική ψυχεδελική εμπειρία των ουσιών αυτών, από ό,τι ήταν δυνατόν μέχρι τώρα.»
πηγή: rickstrassman

Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: βιβλίο, Ρικ Στράσμαν, διμεθυλοτρυπταμίνη, DMT,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)