+Grigoris Deoudis

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2014

Υποβοηθούμενη Θεραπεία με Αγιαχουάσκα για την Απεξάρτηση: Αποτελέσματα Προκαταρκτικής Μελέτης στον Καναδά

Κατηγορία: Ειδήσεις

Περίληψη

Εισαγωγή: Η παρούσα μελέτη αναφέρεται στα αποτελέσματα από μια προκαταρκτική μελέτη παρατήρησης υποβοηθούμενης θεραπείας με αγιαχουάσκα για προβληματική χρήση ουσιών και το άγχος σε μια αγροτική κοινότητα στην Βρετανική Κολομβία στον Καναδά.

Μέθοδοι: Τα κέντρα "Working with Addiction and Stress" (Δουλεύοντας με τον εθισμό και to Στρες) συνδύασαν τέσσερις ημέρες ομάδας συμβουλευτικής με δύο τελετές αγιαχουάσκα υπό την ηγεσία ειδικών. Αυτή η μελέτη συγκέντρωσε την παρακολούθηση των δεδομένων προθεραπείας έξι μηνών (follow-up) από 12 συμμετέχοντες σε αρκετούς ψυχολογικούς και συμπεριφορικούς παράγοντες που σχετίζονται με την προβληματική χρήση ουσιών και αξιολόγηση των ποιοτική αξιολόγηση των στοιχείων από τις προσωπικές εμπειρίες των συμμετεχόντων έξι μήνες μετά.

Πορίσματα: Στατιστικά σημαντικές (p <0,05) βελτιώσεις έχουν καταδείχθηκαν για τις κλίμακες αξιολόγησης της αισιοδοξίας, ενδυνάμωσης, γνώσης και συναίσθησης ​​και νοήματος της ποιότητας ζωής και υποκλίμακες προοπτικής. Η αυτοαναφερόμενη χρήση του αλκοόλ, καπνού και κοκαΐνης μειώθηκαν, αν και δεν συνέβη το ίδιο με τη χρήση κάνναβης και οπιούχων δεν· οι αναφερθείσες ελαττώσεις στην προβληματική χρήση κοκαΐνης ήταν στατιστικά σημαντικές. Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν θετικές και μόνιμες αλλαγές από τη συμμετοχή σε αυτά τα θεραπευτικά κέντρα.

Συμπεράσματα: Αυτή η μορφή υποβοηθούμενης θεραπείας με αγιαχουάσκα φαίνεται να σχετίζεται με στατιστικά σημαντική βελτίωση σε διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την προβληματική χρήση ουσιών. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι συμμετέχοντες μπορεί να έχουν βιώσει θετικές ψυχολογικές και συμπεριφορικές αλλαγές στο πλαίσιο της παρούσας θεραπευτικής προσέγγισης και ότι μια πιο ενδελεχής έρευνα της υποβοηθούμενης θεραπείας με αγιαχουάσκα για προβληματική χρήση ουσιών, δικαιολογείται.





Μετάφραση, απόδοση, επιμέλεια: Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis Ετικέτες: ειδήσεις, ενθεογόνα, ψυχοδηλωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)